USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

П’ята «стресова» субота у Франції: поліція застосувала сльозогінний газ

15 Грудня 2018 14:50
Сьогодні вже п’ята «стресова» субота для активістів і правоохоронців у Франції.

Поліція застосувала сльозогінний газ проти протестувальників. Про це повідомляє УНН з посиланням на Le Monde.

Під час масових акцій протесту так званих "жовтих жилетів" у Франції вже загинуло шестеро людей.

Раніше, про готовність вийти в суботу на маніфестації заявили 60 тис. активістів руху. У зв'язку з цим, поліція Парижа посилила охорону громадського порядку - залучено 8 тис. правоохоронців.

По всій Франції мобілізовані 89 тис. поліцейських для охорони порядку через можливість нових протестів.

Поліція франції заявила, що сьогодні в акціях протесту «жовтих жилетів» бере участь 16 тис. осіб.

"16 тисяч осіб бере участь у протестах. У нас 199 блокад. 85 чоловік заарештовані, 46 з них взяті під варту", - сказано у повідомлені.

Спочатку повідомлялось про 37 затриманих, а потім про 59.

Нагадаємо, у Франції з початку листопада тривають протести «жовтих жилетів». Наймасштабніші акції відбулись у Парижі 1 та 8 грудня. Зокрема, 8 грудня поліція застосувала сльозогінний газ та відтіснила щитами демонстрантів, відомих як «жовті жилети». Також вперше з 2005 року на вулиці Парижа вивели бронетранспортери. На вулицях міста з’явилися перші барикади.

У Парижі вже були і сутички з поліцією, і сльозогінний газ, і БТРи на вулицях, і барикади, і палаючі шини, і тисячі затриманих. Президент Франції Макрон запропонував провести дебати-переговори за участю всієї країни, а потім йому на думку спало ввести надзвичайний економічний стан, який може обійтися у 10 мільярдів євро (та його ще не ввели). 9 грудня учасники масових протестів у Франції оприлюднили список вимог до влади країни. Цей список складається з 25 пунктів. Серед них, зокрема, реформа оподаткування, підвищення зарплат, доступне житло.

Словом, у Франції протести не вщухають. Більше того – надихають інші країни. Так, те, що починалось як невдоволення водіїв, перетворилось на протестний рух громадян різних країн проти підвищення цін не тільки на пальне. Тепер «жовті жилети» – це ті, хто відстоюють свої права у той спосіб, який їм здається правильним.

За останні кілька тижнів акції «жовтих жилетів» відбулись у Бельгії, Нідерландах, Греції, Великобританії, Ізраїлі, Польщі. А в Єгипті вже заборонили продавати жовті жилети, щоб протести до них не дістались.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus