USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Генпрокуратурі визнали, що співпрацюють із фондом Сороса

11 Лютого 2020 08:59
Генеральна прокуратура визнала, що співпрацює з фондом Джорджа Сороса «Відродження». Однак у відомстві відмовилася назвати працівників, які співпрацювали з фондом, і витрачені ними кошти Сороса.

Про це свідчать офіційні відповіді Офісу генпрокурора на два запити ексзаступника міністра юстиції України Володимира Богатиря, пише Страна.

У відповіді від 30 січня на перший запит відомство Рябошапки повідомляє, що робота прокурорів оплачується за рахунок коштів Держбюджету України. Але при цьому визнають, що фонд Сороса допомагав організувати закордонні відрядження співробітникам ГПУ.

«За інформацією Департаменту міжнародно-правового співробітництва та повернення активів Офісу генерального прокурора, повідомляємо, що в період 2014-2019 рр. співробітництво між Генеральною прокуратурою та Міжнародним фондом «Відродження» носило експертно-консультативний характер. Крім того, фонд сприяв організації службових закордонних відряджень працівників органів прокуратури (грошові кошти учасники не отримували). Працівники Департаменту, відповідального за організаційно-протокольне забезпечення заходів міжнародного співробітництва в органах прокуратури України, здійснювали комунікацію зі співробітниками фонду в межах своєї компетенції », – йдеться у відповіді прокуратури.
У другій відповіді від 10 лютого Офіс пише, що не вів облік закордонних відряджень своїх співробітників.

«... Нормативними документами Генеральної прокуратури України ... не передбачено ведення обліку перевірок з тих чи інших питань. Облік іноземних службових відряджень по суб’єктам, які залучалися до організації відряджень працівників органів прокуратури України, і конкретних джерел фінансування не ведеться, в зв’язку з чим неможливо виділити інформацію за запитуваними критеріями, в т.ч. надати перелік працівників Генеральної прокуратури України, які перебували в закордонних службових відрядженнях, сприяння в яких надавалося Міжнародним фондом «Відродження», – йдеться в документі.

У той же час, у відповіді зазначено, що сприяння стосувалося «участі працівників прокуратури в заходах, спрямованих на отримання досвіду в сферах, які є актуальними для роботи відомства. Зокрема, щодо налагодження співпраці з Міжнародним кримінальним судом».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus