USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У горах Закарпаття заблукали 5 туристів, 1 загинув

7 Січня 2019 15:35
Різдвяна ніч була тривожною для гірських рятувальників Закарпаття, адже впродовж вечора 06 січня до них надійшло два повідомлення про загублення туристів.

Як повідомляє в понеділок прес-служба ДСНС, увечері неділі до рятувальників надійшло два виклики про загублення туристів.

Перший виклик надійшов до Служби порятунку 06 січня о 17:00 від туристів, які займались фрірайдом на вершині гори Гимба Міжгірського району та в умовах поганої видимості втратили орієнтири та заблукали. На їхні пошуки відразу було направлено відділення гірських пошуковців с. Нижні Ворота Воловецького району. Підтримуючи із заблукалими телефонний зв’язок рятувальники порадили чоловікам рухатися у бік с. Березники Свалявського району, однак ті, знехтували рекомендаціями рятувальників та вирішили підійматись крутими схилами у бік вершини гори.

О 00:15 рятувальники знайшли двох туристів і ті повідомили, що їхній товариш не зміг продовжити з ними маршрут та залишився чекати на допомогу у горах. Залишивши рятувальникам GPS-координати третього, туристи були доправлені до місця їх тимчасового проживання у с. Пилипець Міжгірського району.

Того ж вечора 6 січня до Служби порятунку надійшло ще одне повідомлення про те, що в районі гори Гимба заблукали двоє лижників. Сповістила про це рятувальників о 20:20 дружина одного з туристів. Мобільний зв’язок із заблукалими відсутній.

Об 11:50 7 січня однією з пошуково-рятувальних груп було знайдено тіло одного з туристів. Наразі рятувальники транспортують загиблого до найближчого населеного пункту. Станом на 12 год. 7 січня триває пошук ще 2 туристів.

О 13 год 30 хв. 7 січня один із туристів вийшов на зв'язок, доля ще одного туриста досі лишається невідомою. Пошуки тривають.

До пошуку залучено 27 чол. та 7 од. техніки з них від ДСНС 17 чол. о/с та 4 од. техніки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus