USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Горохові відбудеться позачергова сесія через сморід у Мар'янівці

18 Травня 2018 09:52
В Горохівській районній раді відбудеться позачергова сесія. Горохівські депутати розглянуть проблему смороду в Мар'янівці.

Відповідне розпорядження підписав голова районної ради Тарас Щерблюк 16 травня, повідомляє Район.Горохів.

Відбудеться сесія 21 травня 2018 року о 10:00.

Як повідомляє «ВолиньUA», більше третини депутатів Горохівської районної ради зібрали підписи з вимогою скликати позачергову сесію районної ради через цілодобовий стійкий нестерпний запах у районі селища Марянівка та розташованих в окрузі сіл Горохівського району (Холонів, Цегів, Борочиче, Красів та інших), який виник протягом останніх місяців.

Як стверджують ініціатори відповідного депутатського звернення, сморід виник внаслідок бродіння відходів жому буряків, вивезеного на поля фільтрації Горохівським цукровим заводом, що знаходиться на відкритому повітрі. Через це в останні місяці до депутатів районної ради надходять численні скарги мешканців району.

Згідно з повідомленням «ВолиньUA», спершу на депутатів – ініціаторів скликання позачергової сесії чинився грубий політичний тиск із вимогою відкликати свої підписи. Про це повідомила голова фракції ВО «Свобода» в Горохівській районній раді Валентина Магурчак. Однак позачергова сесія Горохівської районної ради, спричинена численними скаргами мешканців району на сморід навколо селища Мар’янівка та навколишніх сіл, таки відбудеться.Під час сесії мають розглядатись такі питання:

- Про Звернення депутатів Горохівської районної ради до прокуратури Волинської області, Державної екологічної інспекції України у Волинській області, головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області, Волинського обласного управління водних ресурсів щодо усунення джерел цілодобового стійкого нестерпного запаху в селищі Мар’янівка, селах Холонів, Цегів, Борочиче, Красів Горохівського району.

На сесію запросили депутата обласної ради від району, керівники управлінь і відділів районної державної адміністрації, представники Державної екологічної інспекції України у Волинській області, головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області, Волинського обласного управління водних ресурсів, Горохівського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури Волинської області, Мар’янівський селищний та окремі сільські голови, керівники підприємств, установ, організацій району, представники політичних партій і громадських організацій, представники засобів масової інформації.

Сесія відбудеться в залі засідань районної ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus