USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Греції, Франції та Португалії знову – лісові пожежі

14 Серпня 2017 10:38
Спекотна і суха погода призвела до того, що в неділю на півдні Європі знову спалахнули лісові пожежі, найбільші – у Греції, Португалії та на французькому острові Корсика.

Про це повідомляє The Associated Press.

Останні пожежі в Греції розпочалися в неділю поблизу місті Каламос, в 44 км на північ від Афін. Вогнем пошкоджено 20 будинків, евакуйовані два дитячих табори, частково закритий рух на місцевих дорогах.



Грецька влада висловила підозри, що принаймні деякі з декількох десятків пожеж, що спалахнули як на материковій частині, так і на острові Закінтос протягом вихідних, були розпочаті навмисно.

Більше 4000 пожежників боролися з понад 250 пожежами в Португалії, країна звернулася по допомогу до інших країн ЄС.



Прес-секретар Агентства з цивільного захисту Португалії Патрісія Гаспар заявила, що в суботу в країні зафіксували добовий рекорд з кількості нових пожеж - 268 окремих осередків вогню.

"Ми знаємо, що понад 90% пожеж мають людську природу, незалежно від того, чи були вони наслідком недбалості або навмисним підпалом. І те, і те є злочинами", - сказала вона.

На півдні Франції вогонь знищив близько 2100 гектарів з четверга, найбільше постраждав острів Корсика.



Міністр внутрішніх справ Франції Жерар Колом заявив, що в результаті пожеж ніхто не постраждав завдяки зусиллям 1200 пожежників та повітряних груп, які протягом доби 300 разів скинули воду на осередки вогню.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus