USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Із грецького острова Родос через пожежі евакуювали кілька тисяч людей

23 Липня 2023 12:26
Через масштабні лісові пожежі, що охопили значні частини на сході популярного серед туристів грецького острова Родос, із будинків та готелів евакуювали понад 3500 людей.

Про це з посиланням на Міністерство кліматичних криз і цивільного захисту країни повідомляє BBC, передає Укрінформ.

Наразі інформації про постраждалих немає, але місцеві рятувальники назвали нинішні пожежі, які істотно посилилися в суботу через сильний вітер, найважчими, з якими їм доводилося стикатися.

Туристів евакуювали по суші та морю і з готелей, і з пляжів та місць, де їх застала небезпека. До порятунку долучились і приватні човни, які приєдналися до берегової охорони Греції, допомагаючи забирати людей із пляжів. Влада повідомила про направлення до Родоса кораблів ВМС Греції.

За даними грецького Міністерства кліматичних криз і цивільного захисту, на постраждалі райони Родоса припадає менше 10% туристичних місць на острові, тож туристів звідси перевезли до інших готелів. Частину евакуйованих тимчасово розмістили в інших безпечних місцях, зокрема, на критому стадіоні на острові.
Цими вихідними на Грецію чекає ще сильніша спека. Метеорологи попереджають, що температура може піднятися до 45°C і цей вікенд стане найспекотнішим у країні за останні 50 років.

Пожежники продовжують боротися з десятками лісових пожеж по всій Греції. Область на захід від Афін є однією з найбільш постраждалих територій разом із Лаконією на півдні Пелопоннесу та островом Родос.

Влада попереджає про дуже високий ризик нових пожеж, оскільки спека продовжує наростати.

Людям рекомендовано залишатися вдома, а туристичні об’єкти, включаючи стародавній афінський Акрополь, будуть закриті протягом найспекотніших періодів у наступні дні.

Греція, як і ряд інших європейських країн, на початку цього місяця пережила тривалу спеку, яка припала на один із найактивніших періодів для туристичної галузі країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus