USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.92

У Греції легалізували одностатеві шлюби

16 Лютого 2024 10:04
Грецький парламент ухвалив закон про легалізацію одностатевих шлюбів. Греція стала першою православною країною, яка зробила таке.

Про це пише Euronews, передає Бабель.

Закон надає повні батьківські права одруженим одностатевим партнерам, які мають дітей. Водночас ЛГБТ-парам не можна ставати батьками за допомогою сурогатних матерів у Греції, оскільки цей варіант доступний лише жінкам, які не можуть мати дітей за станом здоровʼя.

Опитування показали, що більшість греків підтримують легалізацію одностатевих шлюбів, чого не скажеш про Грецьку православну церкву. Священний синод надіслав листи всім законодавцям зі своїми запереченнями.

Читати ще: Віднині в Естонії одностатеві пари можуть одружуватися

Циркуляр із подібним формулюванням зачитували під час недільних служб у всіх православних храмах країни. Деякі релігійні групи виходили на протест проти нового закону. Церква розглядає одностатеві шлюби як загрозу традиційній сімейній моделі.

Тим часом премʼєр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс написав, що закон «відображає сучасну Грецію – прогресивну та демократичну країну, пристрасно віддану європейським цінностям».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus