USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У грецькому уряді прокоментували результати референдуму в Македонії

1 Жовтня 2018 23:18
Уряд Греції вітає високий відсоток тих, хто проголосував на референдумі за перейменування Македонії, однак стурбований низькою явкою.

Про це заявив речник уряду Македонії Дімітріс Цанакопулос, повідомляє Європейська правда з посиланням на Ekathimerini.

Називаючи результат референдуму "позитивним наслідком ратифікації і імплементації підписаної у Преспі угоди", Цанакопулос зазначив, що уряд Греції непокоїть скептичне сприйняття цієї угоди більшістю громадян Македонії.

"Як результат, відповідальність зараз лежить на парламенту Македонії і ми сподіваємося, що ініціатива прем’єра Заєва щодо конституційної реформи принесе плоди", - сказав він.

За його словами, грецький уряд і надалі буде просувати ідею імплементації угоди. Він наголосив, що для Греції важливо не те, щоб македонська сторона вклалася в дедлайни щодо перейменування країни, а щоб конституційні зміни були проведені.

На референдумі у Македонії понад 90% громадян, які прийшли на дільниці, підтримали зміну назви країни на Республіка Північна Македонія. Однак, явка на референдумі була дуже низька – близько 34%.

Для визнання референдуму таким, що відбувся, в ньому повинні були взяти участь понад 50 відсотків виборців.

Референдум має консультативний характер, і остаточне рішення про перейменування Македонії буде прийматися в парламенті країни.

Нагадаємо, на голосування було винесено наступне запитання: "Чи виступаєте ви за членство в Євросоюзі і НАТО, приймаючи угоду між Республікою Македонією та Грецькою Республікою?".

У рамках підписаної угоди з Грецією Македонія погодилася змінити свою назву на Республіку Північна Македонія, в той час як Греція погодилася зняти своє давнє вето щодо інтеграції Македонії в НАТО і ЄС.

Греків не влаштовує назва Республіка Македонія, оскільки, вона відповідає назві грецької області Македонія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus