USD 39.56 39.84
  • USD 39.56 39.84
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.75 9.87

У Кабулі смертник підірвав приватну школу: 24 людини загинули, понад 50 поранені

25 Жовтня 2020 17:45
У неділю, 25 жовтня, міністерство внутрішніх справ Афганістану повідомило, що в Кабулі внаслідок нападу на приватну школу загинули щонайменше 24 людини, ще понад 50 – отримали поранення.

Про це повідомляє УНІАН.

Переважна більшість загиблих – молоді люди віком від 15-ти до 26 років.

Зазначається, що напад здійснив смертник, який привів у дію вибухівку на території навчального закладу після того, як його помітили охоронці центру і спробували наблизитися до зловмисника. Напад було вчинено у приватній школі, яку відвідували шиїти.

Відповідальність за напад взяло на себе терористичне угруповання «Ісламська держава» (ІД).
«Ісламська держава»: що відомо

Невизнана мусульманська терористична держава та міжнародна терористична, мілітаристська група напрямку салафітський джихадизм.

Безпосередня попередниця ІДІЛ – угрупування «Ісламська держава Ірак», яка була утворена у 2006 році в Іраку шляхом злиття одинадцяти радикальних ісламістських угрупувань на чолі з місцевим підрозділом «Аль-Каїди».

Тільки протягом цього року ІД вчинила декілька кривавих нападів, внаслідок яких загинули десятки мирних жителів-шиїтів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus