USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку відновила роботу дитяча школа діабету

13 Лютого 2014 17:04
Перше заняття відновленої школи для дітей, хворих на цукровий діабет, відбулося у середу, 12 лютого в приміщенні Луцької міської дитячої поліклініки, що на вулиці В’ячеслава Чорновола, 1.

Робота школи була відновлена з ініціативи місцевої громадської організації «Інсулін» за сприяння депутата Луцької міської ради Олександра Плісецького.

Перед початком занять народний обранець подякував батькам за їхню ініціативу та наголосив на важливості співпраці батьків з лікарями.

«Я сподіваюсь, що ця школа буде функціонувати надалі, будуть теми для загальних обговорень, для лекцій і також, думаю, що буде достатньо відвідувачів, тому що, я переконаний, такі заняття можуть бути цікавими не лише людям, хворим на діабет. Я хочу привітати присутніх з відновленням роботи школи, хочу побажати, щоб вона була дійсно корисною всім, а в першу чергу батькам та їхнім дітям», – звернувся до присутніх депутат.


Перше вступне заняття для дітей-діабетиків та їхніх батьків підготувала та провела ендокринолог Луцької міської дитячої поліклініки Тетяна Затірка. Дитячий лікар повідомила, що наразі у Луцьку на діабетичному обліку перебуває 33 дитини з тяжкою формою захворювання. Саме для них організували цю школу.

Медик представила інтерактивну презентацію, за допомогою якої ознайомила присутніх з загальними поняттям хвороби цукровий діабет та продемонструвала дітям навчальний мультфільм. Лікарка звернулася до батьків з проханням проявляти ініціативу і пропонувати теми, які найбільше їх цікавлять та повідомила, що основна мета школи діабету – навчити дітей повноцінно жити з цією хворобою.

Одна з мам-активістів Іванна Шкода повідомила: «Нам, батькам, набридло наодинці боротися з цією хворобою, тому ми згуртувалися та під керівництвом Ірини Аксеновської утворили громадську організацію «Інсулін». Спочатку ми не мали місця, де можна було б збиратися. Саме Олександр Плісецький організував для нас зал для засідань. Він особисто кілька разів приходив на наші зустрічі. Ми як громадська організація звернулися до нього як до впливової людини з проханням посприяти відновленню школи дітей-діабетиків. Юрист Олександра Петровича також допомагала нам, надавала консультації. Багато в чому вони нам допомогли. Якби ми всі батьки не згуртувалися в громадську організацію, то б цієї школи, напевно, і не було б», – сказала пані Іванна.

Також молода мама висловила побажання, аби заняття школи діабету проводилися не за рахунок прийомних годин лікаря-ендокринолога, а окремо.

Нагадаємо, що міська рада прийняла рішення виділити з бюджету 243 тисячі гривень на потреби дітей, хворих на цукровий діабет. А після остаточного розподілення коштів з держбюджету будуть розглядати питання щодо фінансування потреб самої школи діабету. За будь-яких обставин школа буде функціонувати, відвідувати заняття зможуть не лише хворі на діабет, а й усі, кого цікавить ця проблема.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Полішук Показати IP 13 Лютого 2014 19:48
Чистої води піар дупутата! Що він зробив? Виділив зал? Він його орендував за власний кошт? Всього заслуга лікаря ендокринолога і батьків! Роздули ппц...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus