USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Каліфорнії оголосили надзвичайний стан через найсильніший за 20 років землетрус

5 Липня 2019 15:33
У Каліфорнії через землетрус магнітудою 6,4 в окрузі Керн запроваджено режим надзвичайної ситуації.

Про це повідомляє офіс місцевого губернатора, інформує Радіо Свобода.

За даними CNN, зафіксовано щонайменше 159 афтершоків магнітудою 2,5 і вище. Найсильніший з них мав магнітуду 4,6.

Землетрус став найпотужнішим за останні більш ніж 20 років. Внаслідок землетрусу 1994 року у Каліфорнії загинули 57 людей, майже 9 тисяч були поранені. Тоді штат зазнав збитків на десятки мільярдів доларів.
На території округу Керн розташоване місто Ріджкрест з населенням близько 28 тисяч осіб. Мер міста Ріджкрест Бріден зазначила в ефірі телеканалу CNN, що після землетрусу в місті почалися численні пожежі. Їх причиною, імовірно, стало пошкодження газопроводу.

Представники служби пожежної охорони округу заявили, що внаслідок пожеж кілька людей отримали легкі травми. Інформація про загиблих наразі не надходило. В одній з лікарень Ріджкрест була проведена евакуація. 15 пацієнтів перевели в інші медичні установи.

Геологічна служба США повідомила, що епіцентр землетрусу розташований в 195 кілометрах на північ від Лос-Анджелеса, неподалік від Ріджкрест. Осередок землетрусу залягав на глибині 9 кілометрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus