USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Камінь-Каширському районі освітян затягнули в агітаційні сітки

12 Квітня 2019 12:32
У соцмережі з’явився допис, що Камінь-Каширський район раптово спалахнув великою любов’ю до одного з кандидатів на пост Президента України. У дописі згадувалися чиновники облдержадміністрації, освітяни та навіть лісівники, яких пов’язують з сіткою підкупу виборців, що організував штаб БПП. Найбільший акцент - на інтелігенцїі, а саме на педагогах, які приймають активну участь у передвиборчій кампанії. А одна із вчительок місцевої школи навіть потрапила до лікарні з «політичним інсультом», йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

«Волинських вчителів не лише звозили на виступи президента Петра Порошенка дякувати, а й активно залучили їх до передвиборчої кампанії цього кандидата. Адже хто на селі авторитетніший за сільського голову, директора школи чи вчительку? Інтелігенція стала ресурсом на виборах. Педагогів завербували в агітатори і тепер вони діляться з односельчанами своєю авторитетною думкою щодо того, за кого ж потрібно проголосувати. Але навіть в лавах освітньої інтелігенції не все так просто», - зазначають журналісти телеканалу.

В інтернеті з’явився допис про баталії, які розгорнулися у Камінь-Каширському районі. У дописі йдеться, що у районі відбувається тиск на директорів шкіл, а також сварки між агітаторами за винагороду. Внаслідок цього одна з вчительок сільської школи нібито потрапила до лікарні з інсультом.

Що ж коїться у Камінь-Каширському районі і чи справді у вчительки стався інсульт через агітацію, вирішили з’ясувати журналісти безпосередньо у пані Валентини, яка лікується у лікарні.

Пані Валентина погодилася говорити не на камеру та дозволила, аби її позицію оприлюднили журналісти. Політичні обставини хвороби вона категорично спростовує. Але розповідає, що зле їй стало дорогою на збори штабу, куди вона їхала разом із колегою.

«Це була звичайна післяобідня пора, я приїхала в своїх справах у район. Нас збирали на 5 годин. Там до того. Ну я туди не втрапила. Я відчула, що мені почали терпнути ноги», - каже жінка.

Своєю чергою, інша працівниця школи розповідає, що серед волонтерів-агітаорів – багато вчителів. Але скільки платять за таку діяльність, мовляв, не знає.

Проте вже не секрет, що гроші на Волинь на вибори завозять мішками. Справжній скандал спалахнув в Олиці. Безпосередньо у селищній раді представник БПП, київський юрист роздавав людям гроші. При чоловікові знайшли чорну касу, в якій нарахували 720 тисяч гривень.

Як було зазначено у дописі в соцмережі, такою касою у Камінь-Каширську курує заступниця голови РДА Інна Бігун. До її кабінету журналісти й завітали. Проте на усі запитання Інна Бігун віднікувалася та поспіхом залишила кабінет.

Розповісти про ситуацію журналісти вирішили головному освітянину Камінь-Каширського району Віктору Пасю. Чиновник, своє чергою, не заперечував, що знайомий з вчителями-агітаторами, мовляв, одна навіть до нього до дому приходила. Проте стверджує, що вчителі агітують у позаробочий час.

«Цікава виходить ситуація: на виступи Порошенка звозили натовпи бюджетників, агітаторів набирають теж серед бюджетників. Вчителі, директори шкіл активно займаються політично просвітницькою діяльністю. Активно останнім часом за Порошенка почали агітувати і в університетах. Забезпечують таку агітацію адміністрації – тобто президентська гілка влади.

Освіта і брудна політика ідуть на цих виборах поряд. Між тим керівники різних відомств скрізь пояснюють, що така ситуація – норма», - наостанок наголошують у сюжеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Нема слів Показати IP 12 Квітня 2019 13:14
Нечувана демократія...а демократи європейські сліпі ,глухі та німі ,,,туткай все "чесно й прозоро"Ганьба ,і що ж ,,,так тоді й треба продажним.Їжте хоч вдавіться страву ,що давно смердить
Іван Показати IP 12 Квітня 2019 14:46
Якщо обливають когось брудом за їх погляди, то це вже не демократія, а партократія та повернення в минуле
Навуходоносор Показати IP 12 Квітня 2019 15:47
К сожалению, все бюджетники в нашей стране зависимы от власти, боятся потерять работу. Это и есть рабство.
Для немаслів Показати IP 13 Квітня 2019 09:19
І що ж це за така " демократія" - якась, виходить , вибіркова? Якщо людина має професію, пов'язану з освітою, то вже для неї немає вашої " демократії"? Але освітяни також ГРОМАДЯНИ УКРАЇНИ і мають такі самі права, як і всі інші, отже мають право на висловлення і на агітацію також!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus