USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

У Карпатах через підняття води у річці застрягли понад 20 туристів з дітьми

15 Червня 2020 10:29
У Карпатах через раптове підняття рівня води в річці Манявка застрягла туристична група. Серед них і чимало дітей.

Спочатку рятувальники отримали повідомлення, що в селі Манява (Івано-Франківська область) застрягла туристична група з 18 осіб, в тому числі 3 дітей. Сталося це ввечері 14 червня. Тож на їх порятунок відправилися 5 рятувальників на 2 одиницях техніки, в тому числі снігоболотоході «Богун», повідомляє 24 канал з посиланням на ДСНС.

Та вже по прибутті на місце, виявилося, що є дві групи туристів – одна складається з десяти осіб, в тому числі троє дітей, які перебувають в одному автомобілі. Ще одна група туристів – 12 осіб (і теж серед них троє дітей), на 4 квадроциклах перебуває неподалік.

«15 червня о 06:12 рятувальники за допомогою вантажного автомобіля підвищеної прохідності переправили через водні перешкоди групу туристів з 10 осіб, в тому числі 3 дітей. Стан задовільний», - йдеться у повідомленні.

За словами рятувальників, на даний час вивчається можливість виведення другої групи (12 осіб, в тому числі 3 дітей) іншими обхідними шляхами, оскільки водна перешкода перед ними занадто велика для використання транспорту.

Також повідомляється, що вантажний автомобіль підвищеної прохідності місцевого жителя, який о 20:55 прибув для надання допомоги, знаходиться орієнтовно на 150 м вище по течії притоки.

Через високий рівень води в притоках річки застосувати снігоболотохід тимчасово не було можливо. Тому рятувальники здійснювали переправу через першу притоку ріки за допомогою рятувальних мотузок.

На даний час вивчається питання можливості виведення іншої групи іншими обхідними шляхами, оскільки водна перешкода перед ними занадто велика для використання транспорту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus