USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У КДБ Білорусі прибирають проросійських офіцерів, але ризик нападу на Україну зберігається, – експерт

7 Червня 2022 15:20
Єдина причина, чому самопроголошений лідер Республіки Білорусь Олександр Лукашенко може віддати наказ вторгнутися в Україну – це боязнь втратити «трон». Диктатор побоюється, що президент РФ Володимир Путін відсторонить його від влади. Зараз узурпатор тримається за КДБ РБ, адже ця структура відносно вільна від російського впливу. Всередині КДБ навіть почалися чистки від проросійських офіцерів.

Такою інформацією поділився військовий експерт Олег Жданов в ефірі національного телемарафону, передає УНІАН.

За його словами, Лукашенка лякає тільки відсторонення від влади: «Це майже єдиний аргумент, який є на сьогоднішній день у Путіна, крім фізичної ліквідації. Тому Лукашенко шукає консенсус з суспільством, народним ополченням, мовляв, «якщо ви мене захистите, я гарантую, що ми не вступимо у війну з Україною».

Читати ще: Путін може дотиснути Лукашенка. Чи загрожує Україні напад Білорусі на Волинському напрямку

Зараз в КДБ Білорусі почалися чистки серед офіцерів середньої і нижньої ланки. Проросійськи налаштованих силовиків звільняють під гаслом «дорогу молодим».

«Насправді в оточенні Лукашенка мало лояльних до Росії силовиків. Його КДБ більш незалежне, тому він за нього і тримається», – додав Жданов.

Як повідомляли, у РБ планують збільшити чисельність армії до 80 тисяч. Нові підрозділи будуть укомплектовані за рахунок техніки і озброєння, які знаходяться на зберіганні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus