USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

У Хмельницькому УПЦ МП позбавили права користування 13 земельними ділянками

4 Квітня 2023 13:17
Депутати Хмельницької міської ради сьогодні, 4 квітня, на позачерговій сесії припинили право користування земельними ділянками релігійним організаціям, що належать до УПЦ (МП). Це 13 земельних ділянок, що перебувають у власності громади, зокрема і Свято-Покровський кафедральний собор, де другого квітня сталась сутичка між священниками й колишнім військовим.

Про це повідомляє Суспільне.

Таке рішення ухвалили одноголосно 38 присутніх депутатів. Всі рішення сьогодні, перед пленарним засіданням, розглянули на земельній комісії, розповів голова комісії Сергій Болотніков.

Ще шість земельних ділянок перебувають в приватній власності релігійних громад, на них міська влада впливу не має. Ще три – на території інших установ, це, зокрема, Міжрегіональна академія управління персоналом та Хмельницька обласна лікарня. Про це розповів Хмельницький міський голова Олександр Симчишин. За його словами, міська рада поверне право на користування земельними ділянками громадам за умови, якщо ті перейдуть до ПЦУ.

2 квітня у соцмережах з’явилось відео, в описі до якого зазначено, що у Хмельницькому священники УПЦ (МП) у церкві побили військового. У поліції за фактом подій зафіксованих на відео відкрили кримінальне провадження. А патрульна поліція на місці події склала протокол про адміністративне правопорушення.

Правоохоронці розслідують даний інцидент і незабаром дадуть правову оцінку діям обох сторін.

У Хмельницькому того ж дня під час зібрання біля собору більшістю голосів парафіяни проголосували за перехід Свято-Покровського кафедрального собору УПЦ (МП) до ПЦУ. Ключі від храму передали ревізійній комісії, яку обрали містяни під час зібрання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus