USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У кіностудії «Волинь» згадували режисера, сценариста і фотожурналіста Валерія Бєлова

12 Липня 2023 18:49
В аматорській кіностудії «Волинь» відбувся вечір-спогад, присвячений волинському режисеру та сценаристу, фотожурналісту Валерію Бєлову.

Подію приурочили до 75-річчя із дня народження митця. І хоч серце режисера перестало битися 12 років тому, він назавжди живий у спогадах своїх учнів, ідеться в сюжеті 12 каналу.

«Один із його фільмів – «Карпилівські вечорниці» – тоді отримав головний приз всесоюзного кіносемінару. Він був дружелюбний, відкритий. За все життя я не пам’ятаю ні разу, щоб він був злий. Із чим не звернувся би, він завжди був відкритий до всіх людей, – зазначив фотохудожник, фотожурналіст Євген Тандура. – Те, що мав професійну освіту, йому допомагало, звичайно, і в аматорській творчості. Наша кіностудія «Волинь» тоді була відома не тільки в Україні, а й за кордоном».

«Пан Валерій був моїм хорошим другом, вчителем. Він був мені як батько… На жаль, ювілей без ювіляра завжди щемливо святкувати, але згадувати треба», – сказала організаторка заходу Світлана Зозуля.

«Світла, добра людина, яка продовжує нас об’єднувати… Він завжди був із кавою та усмішкою», – додала учениця митця Світлана Федонюк.

Таким запам’ятали волинського режисера та сценариста, фотожурналіста Валерія Бєлова його учні, колеги та товариші. 7 липня йому могло би виповнитися 75 років. У цей день, кажуть знайомі митця, він неодмінно зібрав би друзів у стінах аматорської кіностудії «Волинь».

Творча біографія Валерія Бєлова як фотожурналіста почалася з роботи в районній редакції «Радянського Полісся». У красу природи цього краю волинянин був закоханий змалку.

Згодом Валерій Бєлов працював власним кореспондентом ТАРС-РАТАУ (теперішній «Укрінформ»). Був власкором у Волинській та Рівненській областях. Опісля митець влаштувався на роботу в аматорську кіностудію «Волинь».
«Він писав всю режисуру до фільмів, коли Ревенко був тут. Він писав сценарій, він із ним ходив і знімав. Він був розумною людиною. Він був дуже толковий», – пригадав фотоаматор Владлен Дрободько.

Величезний творчий доробок режисера, сценариста та члена спілки фотохудожників Валерія Бєлова збережено в аматорській кіностудії «Волинь».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus