USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Ківерцівській ОТГ не вистачає грошей на зарплату педагогам

7 Листопада 2019 21:42
На початок року на зарплату педагогам не вистачало 8 мільйонів гривень, зараз борг скоротили до 600 тисяч гривень. Це стало причиною початку оптимізації освітньої галузі, яка триває досі.

Голова Ківерцівської ОТГ Володимир Жгутов розповів, що на початок року на зарплату педагогам не вистачало 8 мільйонів гривень, нині дефіцит скоротили до 600 тисяч.

«Ми ще не ліквідували, не реорганізували жодного навчального закладу. Це стосувалося оплати праці вчителів, зокрема інтенсивність знизили до 5%, здійснили перехід груп продовженого дня на платну основу, зменшення сумісників тощо. Це дало можливість вийти на суму мінус 2 млн боргу. Гроші виділили з нашого бюджету. Борг досі є, тому працюємо, аби в подальшому оптимізувати галузь, можливо йтиметься про реорганізацію малокомплектних шкіл», - наголосив Володимир Жгутов.

В.о. директора 4 школи міста Ківерці Василь Шпирук каже, що кожен вчитель суттєво збідніє.

«Кожен вчитель збіднів на 700-1500 гривень на місяць – це за рахунок того, що інтенсивність замість 20% стала 5%. Наповнюваність класів 25 учнів і більше, тому вчителю стає образливо, що він працює з класом 30 дітей, маючи при цьому інтенсивність 5%, а в ОТГ є вчителі, які мають в класі 5-10 дітей і таку ж інтенсивність. Це створює соціальну напругу», - говорить Василь Шпирук.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ: «ЗА БОРТОМ» 539 ДІТЕЙ: В КІВЕРЦІВСЬКІЙ ОТГ ЗАВЕРШИЛИ ОПТИМІЗАЦІЮ ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ

Він додає, що сьогодні працює центральна бухгалтерія освітян, яка підпорядковується райраді, наступного року внесуть пропозицію дати фінансову незалежність школам.

З його слів, великі заклади матимуть додаткові гроші для розвитку, малокомплектним школам стане вкрай важко й тоді буде єдиним логічним рішенням – укрупнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus