USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Ковельському МТМО за рік провели 15 операцій із пересадки органів

22 Січня 2021 22:22
Завдяки впровадженню у Ковельському МТМО пілотного проєкту з трансплантації шанс на повноцінне життя в 2020 році отримали 15 людей.

Саме стільки операцій було проведено торік у Центрі ендоурології та трансплантації в Ковелі. 12 донорських органів пацієнти отримали від рідних. Ще 3 - посмертних. Загалом за рік пересаджено 1 серце та 14 нирок, повідомили на сторінці Ковельського МТМО у фейсбуці.

Першу трансплантацію серця в Україні за останні 15 років провели саме у ковельській лікарні наприкінці грудня 2019 року.

Друга така операція відбулася на початку лютого 2020 року. «Нове» серце отримав 59-річний чоловік, який пережив два інфаркти. Трансплантацію провели місцеві медики спільно з бригадою кардіологів Київського інституту серця.

Як зазначається, Ковельське МТМО – одне з небагатьох в Україні, яке має обладнання для діагностики стану пацієнтів після трансплантації. Пацієнти, які отримали донорські органи у лікарні в Ковелі, мають змогу у подальшому проходити обстеження та лікування на місці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus