USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

У КП «Ласка» пояснили, чому до Луцька привозять тварин з інших міст

21 Лютого 2018 09:39
Здійснюючи виїзди по Волинській та навіть сусідніх областях, КП «Ласка» попереджає поширення сказу в місті.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 21 лютого.

Як розповіла директорка КП «Ласка» Богдана Новарчук, працівники підприємства здійснюються не тільки відлов тварин за викликами, а й виїжджають у випадку нападу домашніх тварин, наприклад, на господаря.

Зараз у Луцьку є близько 425 особин безпритульних тварин (раніше було орієнтовно 5 тисяч), а загальна кількість прилаштованих із КП «Ласка» тварин становить 1224 особини.

Богдана Новарчук підкреслила, що працівники «Ласки» здійснюють за необхідності виїзди по Волинській області. Як переконує директорка «Ласки», це дозволяє уберегти лучан від поширення сказу.

«Якщо ми не будемо систематично працювати по області, нам не вдасться вберегти лучан», – сказала Богдана Новарчук і додала, що після того, як тварину забирають до підприємства, її закривають на карантин і роблять їй усі необхідні щеплення.

Співзасновниця Волинського об’єднання зоозахисту Ірина Петринюк, своєю чергою, розповіла, що, спостерігаючи за роботою підприємства, волонтерам вдалося виявити низку порушень, це, зокрема, відсутність щеплень і необхідного спецодягу у працівників.

Виконувач повноважень мера міста Григорій Пустовіт зазначив, що Богдані Новарчук потрібно зустрітися з представниками різних волонтерських організацій, обговорити всі питання та за потреби усунути недоліки, наявні в роботі підприємства.

За словами Богдани Новарчук великим успіхом для КП «Ласка» став виграний європейський грант «Соціальна реабілітація людей з обмеженими можливостями в транскордонному регіоні завдяки створенню умов та підготовці спеціалістів у галузі каністерапії», за допомогою якого у місті відбуватиметься каністерапія для людей з особливими потребами.

Також, аби проконтролювати належну діяльність КП «Ласка», члени виконкому запропонували створити робочу групу за участю громадськості та членів виконавчого комітету. Член виконкому Валерій Корпач наголосив, що потрібно забезпечити необхідну комунікацію між працівниками КП «Ласка» та громадськими організаціями. На його переконання, так вдасться з’ясувати та усунути низку порушень підприємства.

Однак, за словами члена виконкому Ігоря Муковоза, у випадку наявності порушень працівниками КП «Ласка» цим повинні займатися відповідні служби, а не члени виконкому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Директор Показати IP 21 Лютого 2018 10:36
ми знову попереду Європи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus