USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Кремлі почали підготовку до нового президентського терміну Путіна, – ЗМІ

28 Жовтня 2022 23:22
В адміністрації президента Росії Володимира Путіна почали готуватися до президентської кампанії 2024 року, переможцем якої вчергове має стати чинний лідер РФ.

Про це пише російська «Медуза» з посиланням на власні джерела.

За даними видання, внутрішньополітичний блок адміністрації Путіна почав проводити наради щодо президентської кампанії 2024 року. У таких зборах беруть участь чиновники і політтехнологи, які співпрацюють із Кремлем.

Джерела стверджують, що на нинішньому етапі в Кремлі розуміють тільки загальні «контури» прийдешніх виборів. Утім уже доволі зрозуміло, що «кампанія буде під Володимира Путіна». Один зі співрозмовників видання наголосив, що «про якихось інших кандидатів не йдеться».

Читати ще: Через війну Путін втрачає владу, що веде до посилення силового боку, – політолог

Планується, що «спаринг-партнерами» Путіна будуть представники парламентських партій.

«Ліберальних кандидатів не буде навіть для вигляду», – зазначило джерело «Медузи».

Водночас ще один співрозмовник видання, наближений до адміністрації президента РФ, заявив, що зазвичай до президентських виборів у Кремлі починають готуватися приблизно за півтора року до дня голосування. Традиційно воно відбувається в другу неділю березня. Традиційно в Кремлі визначають «контури» кампанії, а потім обирають політтехнологів, які «відповідатимуть» за голосування в регіонах. Після цього у регіонах вибудовують «мобілізаційні сітки», де вирішують, хто «збиратиме» бюджетників та інших лояльних до влади виборців. Приблизно в цих часових рамках визначається остаточна ідеологічна стратегія кампанії.

При цьому наразі зрозуміло тільки те, що нова передвиборча кампанія Путіна буде будуватися навколо «антизахідних» наративів. Путін, як завжди, міркуватиме про «повернення величі Росії, боротьбу із Заходом і багатополярний світ».

Однак у внутрішньополітичному блоці Кремля вважають, що відгук серед населення на такі наративи не буде високим.

«Це не те, що хвилює виборця, а те, що цікаво самому президенту», – пояснив співрозмовник видання.

Російська влада сподівається закінчити війну в Україні до президентських виборів. Проте в який саме спосіб – остаточно незрозуміло.

«Що буде оголошено перемогою? На вибори треба виходити з досягненнями. Наприклад, з якимось набором приєднаних територій. Але які це будуть території – це поки незрозуміло», – розповіло одне з джерел видання.

При цьому, один із політтехнологів, що співпрацюють із Кремлем, у розмові з виданням висловив думку, що «найлогічнішим» і «найзрозумілішим» варіантом було б узагалі не проводити вибори 2024 року. Він вважає, що доцільніше було би запровадити по всій Росії воєнний стан і відкласти голосування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus