USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Кремлі визнали шкідливою участь Навального в президентських виборах

21 Грудня 2016 09:59
Під час приготувань до президентських виборів у РФ Кремль виходить з того, що в них не братиме участь опозиційний політик Олексій Навальний.

Про це інформує "Дождь" із посиланням на свої джерела, близькі до керівництва президентської адміністрації.

Водночас, цю інформацію підтвердив федеральний чиновник. За їхніми словами, питання про допуск опозиціонера деякий час тому обговорювалося, однак тепер такий сценарій визнаний шкідливим.

"Була думка, що участь Навального може підвищити явку на президентських виборах. Але розрахунки показують, що явка підвищиться на кілька відсотків, а вся інтрига зведеться до питання, чи отримає він 5% або 10%. Звичайно, він створить шум і вихлюпне багато негативу, але користі від цього не буде", — заявив співрозмовник телеканалу, близький до керівництва кремлівської адміністрації.

Заяву Навального про участь в президентських перегонах Кремль розцінює як спробу зіграти на випередження перед тим, як в результаті рішення суду він позбудеться права бути обраним, кажуть джерела в президентській адміністрації.

У Кремлі тепер шукають інші способи підвищення явки, наприклад, за допомогою проведення референдумів в регіонах.

Як відомо, 13 грудня російський опозиційний політик Олексій Навальний оголосив про плани взяти участь у виборах президента РФ 2018 року. Політик в жовтні 2013 отримав умовний термін 5 років у справі "Кировлеса", під час яких його позбавили права брати участь у виборах. Навального, який працював в 2009 році радником губернатора Кіровської області на громадських засадах, і підприємця Петра Офіцерова визнали винними в розкраданні майна державного підприємства "Кировлес". Наприкінці листопада 2016 року російський Верховний суд ухвалив рішення скасувати рішення нижчої інстанції у цій справі, за яким вони були засуджені. Рішення було прийнято з урахуванням рішення Європейського суду з прав людини. Справу скерували на новий розгляд. А поки Навальний отримав право брати участь у виборах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Virji Показати IP 21 Грудня 2016 12:07
ВН, у вас немає більше наболілих проблем в регіоні. Вас більше цікавлять опозиційні лідери Росіі ніж зубожіння свого народу.
корінний лучанин Показати IP 21 Грудня 2016 13:20
"Світовий таблоїд"продовжуе лінію партії.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus