USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Криму потопили російський корабель «Сергей Котов» за $65 млн

5 Березня 2024 09:47
У ніч з 4 на 5 березня 2024 року спецпідрозділ ГУР МО України «Group 13» атакував патрульний корабель чорноморського флоту РФ «Сергей Котов».

Про це повідомили в пресслужбі української розвідки.

Місія відбулась у співпраці з Військово-Морськими силами ЗСУ та за підтримки Міністерства цифрової трансформації України.

Внаслідок удару морськими дронами «Magura V5» російський корабель проекту 22160 «Сергей Котов» зазнав пошкоджень корми, правого та лівого бортів.

Читати ще: У Росії внаслідок атаки знищено «Панцир С-1» за $15 млн

Вогневе ураження «Котова» відбулося в територіальних водах України, неподалік Керченської протоки.

Вартість потопленого корабля становить близько 65 мільйонів доларів.

«Сергей Котов» – це модульний патрульний корабель проєкту 22160. Він один із найновіших кораблів у військово-морському флоті РФ. Повне водовміщення – 1800 тонн, екіпаж складається з 28 осіб.

Як передає Громадське, в українській розвідці заявили, що серед екіпажу корабля, який потопили в Криму, є загиблі моряки.

«Блискуча операція і «Сергей Котов» цього разу вже точно знищений. Полювали на нього не вперше, і вже були успішні атаки, але він зміг відновитися після проведення ремонтних робіт», – розповів представник ГУР Андрій Юсов.

За його словами, це була не випадкова атака, а довготривала операція: «Умовно п’ять прямих влучань (морськими дронами) випадково не трапляються».

Читати ще: У Чорному морі підбили російський десантний корабель «Цезар Куніков», він затонув, − джерела

Стосовно екіпажу ситуація з’ясовується. Є загиблі і поранені, стверджує Юсов. Водночас є ймовірність, що частина екіпажу змогла евакуюватись. Відомо про понад 10 карет «швидкої», які викликали на найближчій ділянці суходолу, додали в ГУР.

«Сергей Котов» разом із крейсером «Москва» брав участь у нападі на острів Зміїний у лютому 2022 року.

Нагадаємо, корабель «Сергей Котов» атакували ще у вересні 2023 року – тоді він занав пошкоджень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus