USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Китаї археологи розкопали стародавнє місто невідомої цивілізації

8 Жовтня 2022 00:27
У Китаї археологи завершили третій сезон розкопок кам’яного міста Хоученцу, розташованого вздовж річки Хуанхе в провінції Хух-Хото у Внутрішній Монголії. Його вік становить приблизно 4,5-4,2 тисячі років, його збудувала невідома цивілізація.

Про це повідомляє CGTN, пише УНН.

Місто не схоже на жодне інше, тому вчені поки не можуть сказати, хто там жив. На відміну від традиційних китайських поселень, які будували із землі та деревини, Хоученцу побудований з каменю.

Поки що археологи відкопали 1,4 квадратних кілометра. У місті була складна система оборонних укріплень: два підземні тунелі, один з яких веде до барбакану (оборонна споруда на зовнішній стороні міста), а інший – до рову, бастіони для лучників та потужні міські ворота.

Руїни міста знайшли ще у 1980-х, але розкопки розпочалися лише три роки тому. Коли вчені визначили вік Хоученцу, вони припустили, що він міг бути пов’язаний з 4000-річними руїнами іншого кам’яного міста – Сімао площею 4 квадратні кілометри в Шеньму, провінція Шеньсі. Проте вчені помітили й суттєві різницю між ними, зокрема, формат міських воріт.

Розкопки ведуть далі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus