USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Китаї перерахували померлих від коронавірусу: кількість жертв зросла майже у 1,5 раза

17 Квітня 2020 13:59
До останнього часу кількість загиблих у Китаї становила 3 342 особи, однак, за уточненими даними вона підскочила до 4 632. Таким чином, кількість жертв від COVID-19 зросла майже у 1,5 раза. Число заражених становить 82 692 особи.

Про це повідомляє 24 здоров’я з посиланням на ВВС.

Щодо самого Уханю, то в оновленій звітності з’явилися дані про 1 290 нових жертв. Загалом від COVID-19, за офіційною інформацією, тут померли 3 869 осіб. А число інфікованих зросло на 325 осіб до 50 333. Зауважимо, що раніше повідомляли про 2 579 смертей в Ухані. Населення Уханю – майже 11 мільйонів осіб.

Влада Китаю провела перерахунок, оскільки точність даних про коронавірус в Китаї була поставили під сумнів як за кордоном, так і самі громадяни КНР. Оприлюднивши оновлені дані, китайські чиновники переконують, що жодного приховування реальних цифр не було.

У заяві мовиться, що «на ранньому етапі епідемії кілька медичних установ не змогли своєчасно підключитися до єдиної інформаційної системи з профілактики та контролю за поширенням захворювання». Крім того, на переконання влади, лікарні були перевантаженими, а медичний персонал був зайнятим лікуванням. Також об’єктивно, деякі звіти було надано із запізненням, якусь інформацію. втратили, а деякі дані були помилковими.

Коронавірус з Китаю і тотальне замовчування

Про перші випадки зараження новим коронавірусом в Китаї було відомо ще в листопаді 2019 року. Але китайський уряд спробував приховати спалах. А лікарів і блогерів, які про це писали, заарештовували за поширення чуток.

У Великій Британії комітет з закордонних справ Палати громад опублікував звіт, в якому засуджує низку країн за дезінформацію про коронавірус. У документі згадують про Росію та Китай. Британські депутати переконані, що Пекін мав зіграти ключову роль у зборі даних про інфекцію, однак Китай з моменту спалаху прагнув заплутати процес збору даних.

У США вважають, що влада Китаю навмисно занижує кількість інфікованих коронавірусом та летальних випадків через хворобу.

Також США починають розслідування обставин появи й поширення коронавірусу з акцентом на те, яку роль у цьому процесі зіграли Китай і Всесвітня організація охорони здоров’я. Главу ВООЗ звинуватили в допомозі Китаю приховати масштаби пандемії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus