USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Президентові КНР дозволили довічно керувати країною

11 Березня 2018 13:12
У Китаї депутати Всекитайських зборів народних представників майже одноголосно погодилися з пропозицією змінити Конституцію. Так, депутати видалили з Конституції слова про обмеження роботи голови Китаю двома термінами.

Про це повідомляє 24 канал з посиланням на South China Morning Post.

Зазначається, що депутати ВЗНП проголосували за зміну Конституції майже в повному складі: 2 тисячі 958 голосів "за", 2 – "проти", 3 утрималися, 1 бюлетень був визнаний недійсним.

Китайські депутати також підтримали створення нового наглядового органу – Державного комітету з нагляду, який стане антикорупційним супервідомством. У нового органу з’явиться право затримувати підозрюваних без висунення офіційних звинувачень на термін до 6 місяців.

Додамо, що пост голови КНР був знову заснований ухваленою в 1982 році четвертою Конституцією. З 1993 року голова одночасно обіймає посади генерального секретаря Компартії і голови Центральної військової ради КПК. Попередники Сі Цзіньпіна Цзян Цземінь і Ху Цзіньтао обіймали ці посади з 1993 по 2003 рік і з 2003 по 2013 рік відповідно.

Традиційно в Китаї на з'їзді Компартії, що проходить перед початком другого п'ятирічного терміну роботи чинного лідера, в політбюро вводиться його наступник, який змінить голову після закінчення правління. На з'їзді в жовтні 2017 роки ніхто, хто міг би вважатися майбутнім наступником, не ввійшов до складу політбюро.

Нагадаємо, чинний голова Китаю Сі Цзіньпін керує Китаєм із 2013 року і, згідно зі старою Конституцією, мав залишити цей пост у 2023 році. Пропозицію про зміну Основного закону виніс Центральний комітет Компартії Китаю (ЦК КПК).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus