USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Києві викрили наркокартель, вилучили рекордну партію метадону

21 Квітня 2020 22:05
Національна поліція Україна прозвітувала про затримання злочинної групи, яка займалася виготовленням та збутом наркотиків. У них виявили рекордну кількість метадону – понад 50 кілограмів, які оцінюються у 2 мільйони доларів на «чорному ринку», пише 24 канал.

До складу угруповання входило 26 осіб із чітко розподіленими ролями два організатори, п’ять «хіміків», які виготовляли наркотики, чотири фасувальники, сім закладників, чотири оператори, які приймали замовлення, два бухгалтери та дві особи, які переводити в готівку кошти від продажу метадону та психотропів. Усі вони – молоді люди віком від 23-х до 34-х років, жителі столиці та Київської області. Організатори наркобізнесу – давно знайомі між собою, товаришують і навіть стали кумами, повідомили у поліції.

Тож щоб затримати усю банду, правоохоронцям довелося здійснити 70 обшуків у Києві та Київській області. Під час обшуків вилучено найбільшу кількість метадону – понад 50 кілограмів.

«Вилучена кількість метадону – понад 50 кілограмів – є найбільшою партією, яка вилучалася в Україні з часів незалежності. Її вартість становить 2 мільйони доларів США. Переважна більшість вилучених наркоречовин була призначена для експорту до країн близького закордоння. А загалом збут метадону відбувався гуртовими партіями через інтернет-магазини, вроздріб через мобільні додатки та шляхом закладок. При цьому був чітко організований продаж через закладки на всій території Києва: за кожним районом були закріплені оператори і закладники, які робили закладки на закріплених за ними вулицях», – повідомив Голова Національної поліції України Ігор Клименко.

Також правоохоронці вилучили понад 10 кілограмів мефедрону, пігулки димедролу, шишки коноплі, прекурсори та складові для виготовлення понад 500 кілограмів метадону, лабораторне обладнання (при цьому одна з нарколабораторій обладнана виключно під виготовлення метадону), пакети для фасування, банківські картки, мобільні телефони, карти пам’яті, чотири одиниці зброї, набої і 18 автомобілів.
Потужності облаштованих нарколабораторій дозволяли виготовляти від 30 до 50 кілограмів метадону у місяць. Відтак їх дохід міг становити до 60 мільйонів гривень в місяць.

Загалом же вилучених прекурсорів та інших складових вистарчило б для виготовлення понад 500 кілограмів метадону.

Дивіться відео спецоперації поліції щодо затримання банди наркодилерів:
Усіх фігурантів доставили до слідчого управління поліції Києва. Вирішується питання про їх затримання в процесуальному порядку та оголошення про підозру. Також найближчим часом суд обере їм запобіжні заходи на час слідства. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дідо Показати IP 21 Квітня 2020 23:20
Відкупляться.
Лучани Показати IP 21 Квітня 2020 23:47
Так тримати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus