USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Латвії виділили 125 тисяч євро на перевірку яєць з України

10 Червня 2020 12:23
У Латвії протягом шести місяців у посиленому режимі контролюватимуть привезені з України яйця і яєчну продукцію. Для цього уряд виділив 125 тисяч євро на непередбачені витрати.

Про це повідомляють на сайті Укрінформ.

«Беручи до уваги виявлені випадки забруднення яєчних продуктів, протягом наступних шести місяців PVD необхідно посилити контроль на всі імпортовані яйця і яєчні продукти, що мають походження з України», – йдеться у повідомленні на сайті Міністерства землеробства Латвії.

Це пояснюється необхідністю забезпечити захист здоров’я споживачів через збільшенням імпорту яєць і яєчних продуктів з України, забруднених сальмонелою.

У вівторок, 9 червня, уряд Латвії заслухав відповідний інформаційний звіт Міністерства сільського господарства. Кошти на це виділили з програми державного бюджету «Резервні фонди».

У латвійській Системі швидкого оповіщення про харчові продукти та корми (RASFF) протягом 2019 року Управління з контролю за продуктами і ветеринарією (FVS) зареєструвало чотири випадки виявлення сальмонели в яйцях і яєчних продуктах, що надійшли з України, з перевищенням норм безпеки ЄС.

Відповідно до затвердженого протоколу, у 2020 році на додаткові заходи контролю буде потрібно 125 тис. євро, з яких 105 тис. євро знадобляться для фінансування Інституту BIOR (дослідний центр державного значення, що працює в сфері здоров’я суспільства і навколишнього середовища, харчової, рибницької і ветеринарно-медичної галузях), а ще 20 тис. євро – PVD (продовольчо-ветеринарна служба).

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus