USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Латвії заборонили навчання російською мовою у вузах

5 Липня 2018 07:19
Президент Латвії Раймонд Вейоніс затвердив поправки до закону про вищі навчальні заклади, згідно з якими забороняється викладання російською мовою у приватних вузах.

Про це 4 липня повідомляється в офіційному віснику Латвії Latvijas Vēstnesis.

Парламент країни ухвалив законопроект 21 червня. Міністерство освіти і науки запропонувало дозволити вузам і коледжам, які реалізують програми навчання мовою, яка не відповідає умовам закону про вузи, продовжити їх реалізацію до закінчення терміну акредитації цих програм.

Однак після 1 січня 2019 року прийняття студентів на такі програми буде поза законом.

Навчання у вузах можна буде проводити однією з мов Європейського Союзу.

У державних вишах Латвії навчання мовами ЄС можливе лише в окремих випадках - для іноземних студентів і за спеціальними программами. Такі програми передбачені договорами про міжнародне співробітництво. При цьому іноземні студенти обов'язково вивчають латиську мову, якщо навчання триває довше шести місяців.

Досі закон про вузи регулював використання мов тільки в державних вузах.

За словами ініціаторів поправок, вища освіта є делегованою державою функцією. Тому такі зміни необхідні у приватних вузах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
МАЙК Показати IP 5 Липня 2018 07:27
МАЙК ТАЙСОН ОДНІЄЮ ПРОСТОЮ ФРАЗОЮ ПОСТАВИВ НА МІСЦЕ ПРОПАГАНДИСТІВ КРЕМЛЬ ТВ Майк дав правильну пораду російським журналістам. У квітні 2014 року під час кінофестивалю Tribeca Film Festival, який проходив в Нью-Йорку, Майк Тайсон роздратовано вигукнув російським журналістам: «Забирайтеся з України!» («Get out of Ukraine!»). Після цієї фрази Майк відмовився з ними спілкуватися.
Українець до МАЙК Показати IP 6 Липня 2018 03:40
Майк Тайсон завжди вирізнявся своєю феєричною тупістю. Такий собі американський віталька кличко.
111 Показати IP 5 Липня 2018 07:39
«Воспоминания 2015 года. Жара. Остановка. Автобус «гуманитарного» типа, в народе метко прозванный «лоховоз», — пише у своєму блозі Анна Рустамова, повідомляють Патріоти України, і продовжує: «Бабушки и дедушки, плотно утрамбованные в жарком нутре этого чуда автопрома. В наушниках внезапно глохнет музыка и я в панике хватаюсь за карман с телефоном — «Неужели сперли??» Нет, просто отошел разъем. Выдыхаю и пытаюсь переподключиться. Краем уха улавливаю за спиной разговор и, обернувшись, не сдерживаю ехидной ухмылки: — Та шо ти мені оце говориш?? Он, смотри, на табло написано — «Наступна зупинка — училище номер 22». А тобі ще три зупинки!! Чмошник в камуфляже, которому бодрая бабулька пытается втолковать маршрут, изображает глубокую работу мысли: — Женщина! Ну гаварите па-русски! Я не панимаааю, что вы отэто гаварите!! — О, а шо ж ти, любий, сюди приперся, шо не панімаєшь?? Я тут все життя живу, так шо не вказуй мнє, на какой мове говорити! Їхай ото у свой Ростов! — Я не с Раастова..я с Падмасковья… , — обиженно кривит морду камуфляжник. — Так и пи..уй в свою е..ную Масковию!!! Бабулька гордо подхватывает сумку и бодренько вылезает на своей остановке. Автобус ехидно ухмыляется. На табло бегущая строка «Наступна зупинка..».

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus