USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.72 39.90
  • PLN 9.75 9.90

У Латвії заборонили відзначати 9 травня. Але можна висловити солідарність з Україною

21 Квітня 2023 14:10
Сейм Латвії у двох читаннях ухвалив закон «Про заборону проведення окремих публічних заходів 9 травня». Тепер у країні 9 травня заборонені будь-які публічні заходи, окрім тих, що повʼязані з Днем Європи.

Про це Сейм повідомив 20 квітня, передає Бабель.

«Усім відомо, що 9 травня – це день, який певна частина суспільства використовує, щоб прославляти тоталітарний та окупаційний режими. І в наших інтересах запобігти подіям, які підривають наші цінності, розколюють суспільство, прославляють військову агресію та сприяють хибному висвітленню історичних подій», – заявила голова Комісії з прав людини та звʼязків із громадськістю Єва Бранте, яка відповідає за просування законопроєкту в Сеймі.

Читати ще: У Росії скасовують традиційні заходи на 9 Травня: політтехнолог назвав причину

9 травня зможуть відбуватися заходи, які не суперечать меті, встановленій законом, – захищати інтереси держави та громадської безпеки, а також запобігати приниженню та загрозі цінностям Латвії. Також 9 травня можна буде провести заходи, щоб висловити солідарність з українським народом і вшанувати памʼять тих, хто постраждав та загинув в Україні.

Закон забороняє на всій території Латвії 9 травня (протягом усієї доби) та до 07:00 10 травня використання піротехніки. У публічному просторі на відкритому повітрі не можна проводити святкові та розважальні заходи, збори й пікети.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Там Показати IP 22 Квітня 2023 08:30
Нема чому дивуватися, вони давно своїх місцевих есемманів, які людей знищували, в ранг *хероїв₴ возвели.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus