USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

У Лесиному виші відбулися традиційні читання, присвячені пам’яті колишнього ректора

2 Березня 2024 07:41
На базі Навчально-наукового фізико-технологічного інституту відбулися традиційні V читання, присвячені пам’яті професора, доктора фізико-математичних наук, Заслуженого діяча науки і техніки України, колишнього ректора Університету Анатолія Свідзинського.

Про це повідомляє пресслужба вишу.

Наукове дійство відбулося в іменній аудиторії, відкритій в Університеті на честь знаного науковця. Тут зібралися колеги, учні Анатолія Вадимовича, викладачі інституту, нинішні студенти.
Модератором заходу став завідувач кафедри теоретичної та комп’ютерної фізики імені А. В. Свідзинського, кандидат фізико-математичних наук, доцент Василь Сахнюк, який працював і вчився під керівництвом професора Свідзинського.
Василь Сахнюк зазначив, що минає 5 років, як Анатолій Свідзинський завершив свій земний шлях, але щороку вже вп’яте наприкінці лютого – на початку березня відбуваються такі читання.

Читати ще: У ВНУ запрошують на День відкритих дверей

Ректор Університету Лесі Українки Анатолій Цьось під час свого виступу перед учасниками читань подякував їм за якісне забезпечення освітнього процесу та паралельну організацію наукових конференцій, семінарів, круглих столів, читань.
Читати ще: Викладачам ВНУ вручили документи про присвоєння вчених звань

«Дякую, що пам’ятаєте про тих непересічних особистостей, які дали поштовх до розвитку Університету, і науки, і навіть культури. Я непогано знав Анатолія Вадимовича. Він був прекрасним науковцем з фундаментальними знаннями, міг вирішувати проблеми системно і його праці характеризуються системністю. Пам’ятаємо слова про те, що людина стільки, скільки живе пам’ять про неї, а наукове життя людини значно триваліше, ніж земне. Наше завдання зараз – берегти і подовжувати наукове життя Анатолія Вадимовича. Це буде найбільший вклад на пам’ять про цього геніального чоловіка», – сказав Анатолій Васильович.
Наукові читання тривали два дні та символічно закінчилися 1 березня, у день народження науковця та колишнього ректора Лесиного університету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus