USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У лікарні на Волині бійцеві не могли зробити укол від епілепсії, бо не мав 40 гривень

20 Травня 2016 08:44
У Територіальному медичному об’єднанні Любомльського та Шацького районів “пригальмували” надання допомоги атовцеві, в якого стався напад епілепсії, бо його дружина вночі, 19-го травня, забула взяти з собою гроші. Необхідний препарат коштував лише 40 гривень. У медзакладі виправдовуються, що жінка сама не звернулася до медперсоналу з проханням посприяти у придбанні препаратів, - інформує КОРДОН.

Батько двох малолітніх дітей, 36-річний Віктор Климюк, дванадцять місяців відслужив в зоні АТО. Повернувшись у вересні 2015-го року додому, в село Замлиння Любомльського району, у нього почалась “психологічна ломка”. З часом вперше проявилась і епілепсія.

Тієї ночі, на щастя, Тетяна Климюк прокинулась вчасно. Помітила, що чоловік вийшов і довго не повертається до кімнати.

“Коли знайшла його на підлозі, то дуже злякалася. Я раніше не бачила нападів епілепсії в нього. Його всього трусило. Шокована, ледве згадала номер, який потрібно набрати. “Швидка” з міста приїхала порівняно оперативно – через 20 хв. Медсестра оглянула його, виміряла пульс, надала необхідну першочергову медичну допомогу”, – пригадує дружина бійця.

Проблеми почалися вже в лікарні. Збираючись на ходу, в стресовому стані жінка забула гаманець. Потрібно було терміново зробити укол. Придбати все необхідне посеред ночі можна лише в аптеці лікарні.

“Аптекарка Галина навідріз відмовилась видавати будь-які ліки без готівки. Навіть, якщо вранці привезуть гроші родичі. Я показую посвідчення атовця, пояснюю, що я працюю на роботі, у мене гроші є! Просто поспіхом забула. Вранці принесу навіть подвійну суму. Але укол треба вже! Хвороба не чекатиме”, – додала Тетяна.

Черговий лікар, зі слів жінки, поставився до неї по-людськи. Особисто пішов просити в аптеці під його відповідальність видати ліки. Навіть йому назустріч спочатку не пішли. І лише, коли Тетяна почала о 3-й ночі обдзвонювати всіх знайомих, родичів, волонтерів Любомля, аби попросити підвезти ті 40 гривень, фармацевт зрозуміла – “пахне смаленим”. Зрештою, таки видали прохане в борг.

Уранці, коли прийшли журналісти, в аптеці вже працювала інша зміна.

Володимир Дибель, генеральний директор ТМО Любомльського та Шацького районів, хоча й перебував як депутат на сесії облради, все ж прокоментував ситуацію.

“Насправді вийшло непорозуміння. Жінка просто-напросто не звернулася одразу до медперсоналу. У нас є перелік препаратів, які безоплатно передбачені наказом Міністерства охорони здоров’я при наданні першої медичної допомоги. Йому все це надали. Інше – має придбати кожен пацієнт самостійно.

Аптекар не могла просто так видати препарат. Якщо доставляють пацієнта без грошей, то лікар виписує медикаменти в аптеці на своє ім’я. Жінці одразу потрібно було попросити лікаря взяти медикаменти. Будь-який продавець на людське слово просто так не дасть продукт. Ми перевіримо, чи була некоректною поведінка працівнкиа аптеки стосовно дружини атовця. Наразі, пацієнтові нічого не загрожує, його перевели з неврології у реанімацію. Я візьму ситуацію під контроль”, – пообіцяв народний обранець.

Однак, депутат Любомльської районної ради Ірина Устимук запевняє, що коли вона знаходилась на стаціонарі в лікарні, то їй у потрібні моменти продавали препарати по запису й без поручення лікаря.

“Коли я, перебуваючи кілька днів у лікарні, не мала готівки на придбання ліків, то йшла “записуватися” самостійно. Мені видавали препарати не на суму 40 гривень, а в рази більшу”, – запевнила депутатка.

Волонтери вирішили провідати пацієнта та принести найнеобхідніше. Коментаря лікаря довелося чекати на сходовій клітці близько двох годин. Очевидно, на медичний персонал у цьому відділенні чимале навантаження. Попри все, Надія Станіславчук таки прийняла одного з відвідувачів на кілька хвилин.

“Зараз він на капельниці, у медикаментозному сні. Днів 5-6 він точно перебуватиме під нашим наглядом. Надалі йому необхідна буде реабілітація в рекреаційно-оздоровлювальному закладі”, – повідомила волонтерці Надія Максимівна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Лучанин Показати IP 20 Травня 2016 08:58
коментар було видалено
Володя Показати IP 20 Травня 2016 09:18
А чому журналіст не пише про те,що це аптека Дибеля?
Лучанин. Показати IP 20 Травня 2016 09:41
призвати всю родину аптекарши в АТО
Медик Показати IP 20 Травня 2016 09:49
Як завжди щось там відомо. Але питання у деталях їх немає. А так напишемо аби що журналісти фільтруйте статтю!!! Перстаньте негатив у суспільстві до медиків висвтілювати. У лікарів має бути власні медиакенти, як раз для таких ситуацій. Хто відправив жінку до аптеки чи то її ініціатива чи то чия. Невідомо. Якщо ліків не було то скоріш за все відправив медик. І зявляться вже аналог на наступний день вже лежать ліки, тих що не було. Головний лікар який має відповідальність за все що робиться не закупив мінімальну кулькість. І тут вже питання стає жорстко не виконання своїх службових обовязків в звязку із відсутністю обовязкових медичних препаратів.
Анонім Показати IP 20 Травня 2016 09:56
не звернулась в проханні посприяти? то п*дараси, а не медики там працюють. бач якими панськовитими стали - куди Европі до наших прошених медиків.....
лучанка до Анонім Показати IP 20 Травня 2016 10:25
А в Європі без страховки або грошей нічого і не зроблять!!!
Анонім до лучанка Показати IP 20 Травня 2016 12:19
в Європі всі солдати повністю застраховані і в мед закладах їх чуть не на руках носять. це в нас стратегія: нема солдата - нема проблеми...
Анонім до лучанка Показати IP 20 Травня 2016 21:53
От і не правда,що в Європі без грошей чи страховки не надалуть першої допомоги,чи не нададуть потрібних ліків,якщо стоїть серйозне питання!!!! Спочатку спасають людину,а не запитують є у тебе гроші чи страховка???? В подальшому лікуванні так,звичайно або те обо інше. Зі свого життєвого досвіду знаю.
Анонім до лучанка Показати IP 21 Травня 2016 18:51
Nepravda! Savzdy nadadut' neobxidnu dopomohu. Bachyla, jak vmovlialy odnoho u stani alkoholnoho spjaninnia, wcho lezav posered trotuaru, wchob dosvolyv dopomohty sobi. Ale vin vyryvavsia i staravsia vtekty. V Itslii vsim nadajut nebxidnu dopomohu besplatno. Navit bomzam.
спостережливий Показати IP 20 Травня 2016 10:36
В 1987році афганець звернувся зпустяковим питанням до одного з начальників відділу Ковельського місьвиконкому а той відповів...Я вас туди не посилав...це стало відомо керівнику області-ФЕДОРОВУ ..В ТОЙ ЖЕ ДЕНЬ ПРАЦІВНИК БУВ ЗВІЛЬНЕННИЙ. Ось так треба наводити порядок в краіні а не ляпати язиками.совысть дехто втратив выд ожирыння.
А ндрій Показати IP 20 Травня 2016 10:37
При прочитанні коментаря Дибеля,мені здається,що йому краще пасувало б прізвище Деб*л!
МЕДИКИ Показати IP 20 Травня 2016 10:53
Втрачається людське ставлення і співчуття до хворої людини.Справа не в грошах,не в положеннях і наказах.Ось що руйнує медицину.
Любомль Показати IP 20 Травня 2016 12:22
Я думаю працівниця аптеки незовсім винна(звісно з людської точки зору знаючи критичний стан хворого могла б видати цей препарат),але лікар якій був на прийомі він на що дивився,він що неміг посприяти в отриманні ліків?,і тут навіть не питання що це учасник АТО це перш за все ЛЮДИНА яка потребує невідкладної допомоги!!!!,Винен також перш за все головний лікар Дибель,він коли проводить наради з своїми підлеглими про що він їм говорить як вони мають себе вести при таких ситуаціях і це непоодинокий випадок!
бу. Показати IP 20 Травня 2016 12:48
халява не пройдет....слава украине
Людина Показати IP 20 Травня 2016 12:48
Кореспонденти!!! Висвітлюйте правильно інформацію і не робіть медиків найбільшими бандитами. Хай кожна людина подивиться на себе, перш ніж когось опаплюжити і зробити сенсацію. А учасники АТО один одному різниця. А аптекарша не буде за всіх платити свої гроші, кого записує, бо вже платила не один раз. А ставлення до цього чоловіка і співчуття у всіх людське, просто зловживати алкоголем треба менше.
Юлія Показати IP 20 Травня 2016 14:00
Знаєш що, людино! Була би ти РІК в АТО на війні, хотіла б я побачити, зловживала би ти алкоголем, чи ще чимось крепшим! Нема різниці : алкаш чи бомж, людям треба допомагати!
вася Показати IP 20 Травня 2016 17:46
дибель і е хозяін аптеки тут все сказано
коля Показати IP 20 Травня 2016 17:52
василь ви не праві дибель е приватним хозяйном аптеки і всі гроші падають кровопивцю від атовців просто в його грязний карман а аптекарша просто виконувала його наказ
Оленка Показати IP 20 Травня 2016 20:55
І знову прокляті медики! Знову, комусь щось винні, знову зобов*язані, треба зі своїх 2,5 тис. *вділити* та вилікувати хворого!!!!!!!! Чому працівники медицини постійно комусь завиняють? Чому постійно обов*язки, а де права? Хтось пам*ятає що є ще права ?!!! Фармацевт стоїть цілий день на ногах, за копійку, 2-3 слабих за ніч , і в кінці місяця ** дякуємо за гарну роботу, але зарплати у вас не має , бо ви лікували всіх за дякую** Так би виглядало гуманно!! Чи не так? Хватить писати дурню, всі дуже сердобольні, не розібравшись обкрутити, обгатити ! Атовці, хлопчики, низький Вам уклін, але не треба вигороджуючи одних, гадити не менш поважну та важку роботу! І одні і другі рятують життя! А хто має можливість поцікавтись ситуацією , яка там склалась і все всім стане зрозуміло! Чомусь ні один з нас не найняв кориспондентів , не зробили страйк, бойкот владі за постійне приниження тих медиків, за їхні мізерні зарплати! Страхова медицина має бути обов*зково, тоді зрозуміло, хто , що , кому винен!!! В мене не все, але на разі крапка.
Валя Показати IP 21 Травня 2016 00:38
Оце й лiкарi пiшли,потрапив до лiкарнi i немаеш коштiв вмирай бо натебе й нiхто даже й негляне!
Тарас до Валя Показати IP 24 Травня 2016 23:34
Як ви не можете зрозуміти - робота медика - то одне, а чим лікувати - інше. Немає медикаментів, шприців, бинтів - черговий викручуйся чк зможеш: пиши в аптеці на "хрестик", ніхто борг не - лікар віддасть свої кошти. І так постійно. В чому вина лікаря чи медсестри, що лікарня незабеспечена медикаментами. Давайте, звільняйте всіх, розумники, куди потім підете з своїми болячками...
Борис Показати IP 21 Травня 2016 12:18
Кожний подібний випадок має закінчуватися звільненням працівника
Аня Показати IP 21 Травня 2016 17:15
Мене швидка забрала тиждень тому в Європі і як результат безкоштовна медична допомога на високому рівні, всі аналізи і медикаменти мені надали безкоштовно прям в швидкій і взяли з мене тільки 5 євро за прийом травматолога в лікарні.
З досвідом Показати IP 21 Травня 2016 22:53
Усі уколи при приступах епілепсіі є безкоштовними і в аптеках не продаються! Цікаво хто направив жінку в аптеку?! Тут або ліки були не від приступа а якісь інші, жінка полюбому щось наплутала! Але вже якщо чесно задрали вже якщо атошник то все дай безплатно, а аптекарша свої гроші мала закласти чи як?!
Епілептик з досвідом Показати IP 21 Травня 2016 23:00
Сібазон, тіопентал та ін.препарати для припинення епінападів в аптеці не продаються а надаються безкоштовно Тут точно хтось обманює, або жіночка або журналіст)))) дратують ста тиснеей

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus