USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У лікарні на Волині через відсутність фінансування закривають два відділення

28 Грудня 2020 21:04
У Берестечківській районній лікарні № 2 закривають два відділення: стаціонарні терапевтичне та педіатричне.

Про це Суспільному Волині розповів головний лікар Павло Звонар.

Зараз у лікарні працює 54 людини.

Зі слів головного медика закладу, із січня 2021 року 16 людей звільнять, частину персоналу переведуть на пів ставки – залишиться працювати амбулаторія сімейної медицини.

Павло Звонар розповів, що Національна служба здоров’я України в контракті перебачила три умови, дві з яких виконали. Третю, каже, не вдалося, адже не ввели в штат двох анестезіологів. «Два анестезіологи мені не зрозуміло навіщо – навіщо на 30 ліжок два анестезіологи», – підкреслив медик.

Якщо лікарня позбавлена державних субвенцій, то її на утримання може взяти громада, інший вихід – стати філіалом Горохівської центральної районної лікарні, – прокоментувала ситуацію керівниця обласного управління охорони здоров’я Людмила Тимощук.
На лікарню з міської ради виділили гроші на оплату комунальних послуг, проте на заробітну плату не можуть, – каже юрист громади Олег Якимчук. Із його слів, на оплату праці можуть бути використані тільки кошти за угодою з НСЗУ.

У районний центр зайнятості працівники ще не зверталися, каже директорка Горохівської філії центру зайнятості Ірина Рабінська. Із її слів, нині у філії немає навіть 500 вакансій.
Зараз працівники Берестечківської лікарні написали колективне звернення до Луцької районної ради, яка є балансоутримувачем Берестечківської лікарні, аби виділили гроші на зарплату. Документ передадуть керівництву ради цими днями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
країна-руїна Показати IP 28 Грудня 2020 23:53
під час ковіду закривати таку лікарню?А не можна її перепрофілювати під лікування хворих на Ковід 19-21? Таке приміщення.... Звільнити людей дуже легко. Де , Ви горе- владо, медиків через 1-3-5 місяців знайдете? Це спеціалісти - які держава вивчила, практику вмедицині мають 10-20-30-40 років.
горохів Показати IP 3 Січня 2021 08:21
якби Звонар запропонував свою лікарню під ковід зразу, то зараз не плакавби. Думали що буде як при союзі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus