USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині лікарню переобладнають під житло

13 Лютого 2015 09:18
Хірургічне відділення районної лікарні Любомля стояло пусткою понад 10 років. Проте уже скоро будівля стане триповерховим будинком із новенькими квартирами. Про це інформують наші колеги з видання БУГ.

Після того, як лікарня перебралася у нові корпуси, що збудовані на околиці міста, залишеним старим будівлям варто було знайти призначення. За трохи часу одноповерхову поліклініку виділили під квартири переважно медичним працівникам, тож її після реконструкції уже заселили охочих, зокрема молоді сім’ї медиків.

Із двохповерхівкою виявилось складніше, адже, щоб перетворити її на житло комплексне, треба вкласти значно більше коштів. Погоджуватись проводити якісь там роботи молоді люди, які потребують осель, не наважувались, тим більше, що документація на приватизацію непомірно висока.

Сьогодні колишнє відділення хірургії продане і тут у розпалі іде ремонт. Розчистили навколо територію, добудовують ще третій поверх. Наразі відомо, що минулорічної осені коли були проведені торги, будівлю придбала одна київська фірма. Обійшлась будівля у близько 1 мільйон гривень. У ній власники запланували зробити кілька десятків квартир із євроремонтом. Чи стануть вони доступними громадянам у нашому поліському районі, тобто яку вартість складуть господарі, поки що невідомо.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Анатоль Показати IP 13 Лютого 2015 10:04
Ми з Н.С. радi
Любомль. Показати IP 13 Лютого 2015 11:42
Безперечно роблять добру справу: нові житла, благоустрій території і т.д. Але перш ніж писати статтю журналісту варто було б поцікавитись, за яких умов продано будівлю за явно набагато заменшеною ціною. Всім ясно, що теперішні власники ( називають колишнього голову РДА О.Дзядука та керівника міської фракції ПР А.Жолоба) прокрутили аферу перебуваючи ще на владних місцях. Однак ніхто даного питання не збирається порушувати, і відповідно до відповідальності нікого не притягнуть.
Василь до Любомль. Показати IP 13 Лютого 2015 15:14
Є люди які крім як критикувати всіх і вся нічого не роблять і не вміють. Вони навіть і не підозрюють, що своєю необізнаністю гальмують усілякі добрі починання. Нероздумуючи багато, вскрізь бачать брехню, підступ та обман. Навіть незнають, що таке аукціон і що в ньому може взяти участь кожен охочий. Їм байдуже що в місті Любомль на одну "бомжатьню" поменшало, і що якби не знайшовся б господар на дане приміщення воно б через рік-два взагалі б лишилось би грудою будівельного сміття практично в центрі міста !!!
Василь до Любомль. Показати IP 13 Лютого 2015 15:14
коментар було видалено
До Василь Показати IP 13 Лютого 2015 16:24
І що дійсно, як ти кажеш, такої площі будівля + близько 1 га землі "майже в центрі" міста коштує лиш 1 млн? Минулого року читав інтерв'ю депутата облради В.Латковського до дня самоврядування, який говорив, що як приміщення колишньої райлікарні так і кінотеатр в реальності коштували набагато більше. Крім того ніби і були люди, що погоджувались купити той чи інший обєкт за більші суми. Так що перш ніж пишеш, то сам думай, Вася.
Василь Показати IP 13 Лютого 2015 17:25
Враховуючи ситуацію в країні вона може не коштувати навіть і пів мільйона, на сьогоднішній день. Люди пішли на ризик - і це впринципі похвально. Реальність не зовсім така як каже той чи інший депутат (доречі не експерт з оцінки нерухомого майна), а така що дані будівлі ветхі та аварійні (в кінотеатрі взагалі дах завалився) і де зараз ці люди, які хотіли купити? Чому неопротестовують? І ми з Вами шановний кіз разом не пасли, будь-ласка будьте толерантні. Хоча за кінотеатр потрібно було б вияснити на що дивиться архконтроль бо з нього зробили корівник....
До Василь до Василь Показати IP 13 Лютого 2015 17:59
Так продавали ж не зовсім сьогодні. Про що ви говорите? А задовго до тої ситуації про яку Ви говорите. І очевидно було використано службове становище. Повторюсь: дуже мала сума за велику будівлю і шмат землі поруч з нею. Тому не плутайте бажане з очевидним. Любомль правльно пише, є дві сторони.
Василь до До Василь Показати IP 14 Лютого 2015 00:20
Голова адміністрації призначається на 5 років, будівля пустувала 10. То яким саме головою було використане службове становище? Тим який продав, чи тим який не продавав за більші кошти і довів будівлі до такого стану? Можливо там і не все так гладко, але позитивних моментів більше як негативних. І не потрібно всіх (а особливо тих які щось роблять та проявляють ініціативу) зараховувати до "ворогів народу". В Любомлі ще є багато комерційно привабливих об'єктів і зараз шанс їх придбати за помірну ціну, та охочих чомусь мало.
До Василь Показати IP 14 Лютого 2015 09:20
Щось ти уже плутаєшся? Визначшся, а то раз говориш одне, а потім зовсім інше. Продав кому - самому собі. І ніхто їх до ворогів народу не зараховує. Мове не йде, що роблять погане діло. Мова йде про те, що не зовсім реальна ціна. А це додаткові кошти для району.
Партіот Показати IP 14 Лютого 2015 15:47
Дійсно ціни не реальні, а дуже занижені. Приміщення хірургічного відділення було продане уже за нової влади. Постає питання :"А чи не присвоїли різницю вартості нинішній голова ради Сушик М.М. та його заступник Сачук Г.В.?" Їм це так до лиця.
Всезнайко Показати IP 14 Лютого 2015 15:50
Пане Патріот ! Напевне ви праві. Подивіться як поправилась нова влада, добрі пики вже собі понаїдали!!!!!
Василь Показати IP 14 Лютого 2015 18:38
Ціни занижені - тому й продали, були б такі як раніш взагалі не продалиб. Панове, на шукайте великого гріха там де є тільки малі грішки: продали - і слава Богу, чи по Вашому краще чекати ще десять років дядька з грошима? А так, і бюджеть хочаб щось отримав, і в місті з'являться нові квартири, що здешевить наявне застаріле житло, за яке хочуть здерти великі гроші (придбавши його в свій час за безцінь). І не має різниці чи нова влада чи стара. Не робіть з доброго діла сумнівну кампанію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus