USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

У Любомлі хочуть збудувати ДЮСШ за 70 млн

27 Січня 2022 16:16
Любомльська громада не один рік потребує будівництва дитячої спортшколи, адже вихованці тридцять років займаються в пристосованому приміщенні, яке до всього ще й є пам’яткою архітектури та перебуває в аварійному стані.

Про це стало відомо під час робочого візиту голови Волинської обласної ради Григорія Недопада до Любомльської територіальної громади, повідомляє пресслужба облради.

Голова громади Роман Ющук розповів, що понад п’ять років вони домагаються будівництва нової дитячо-юнацької спортивної школи. Тридцять років заклад розташовується в пам’ятці архітектури національного значення – палаці Браницьких.

Читати ще: Палац Браницьких у Любомлі: історія пам’ятки, яку ми втрачаємо

У громаді вже готують проєктно-кошторисну документацію будівництва нової ДЮСШ і вартість проєкту буде понад 70 мільйонів. На ці потреби громада планує залучити кошти з держбюджету.

«Наші діти займаються у практично аварійній будівлі, яку не те, що неможливо пристосувати під сучасні потреби, у ній навіть звичайний ремонт зробити проблемно через статус пам’ятки. Тому ми вирішили зводити нову спортшколу. Неподалік стадіону «Колос» уже виділено земельну ділянку площею понад пів гектара. До кінця лютого буде завершена розробка проєктно-кошторисної документації. Будівля буде триповерховою із великою залою для ігрових видів спорту, окремими площами для занять з боротьби, дзюдо, боксу та гімнастики, глядацькими трибунами, роздягальнями та душовими. Вартість об’єкту – понад 70 мільйонів гривень. Ми розраховуємо на співфінансування з державного бюджету під інфраструктурну програму, яку фінансує Міністерство молоді та спорту», – сказав він.

Голова облради Григорій Недопад зауважив, що реалізація цього проєкту великою мірою залежить від активності волинських нардепів, щоб залучити кошти держбюджету.

«Громада готова співфінансувати і веде активну підготовчу роботу. Сподіваємось, що й народні депутати, які були обрані від цього округу, подбають про виділення коштів з державної казни на цей об’єкт. Відтак за рахунок місцевого, обласного і державного бюджетів ми зможемо реалізувати цей проєкт», – резюмував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus