USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Любомлі відзначили день міста

29 Травня 2018 13:35
Під лагідними променями весняного сонця древній Любомль відзначив 731-шу річницю першої писемної згадки. За давньою традицією, святкування проходило на другий день Трійці.

Цьогоріч День міста випав на 28-ме травня, пише КОРДОН.

Розпочалася святкова програма зі святкового молебня за місто та Україну, покладання квітів до пам’ятника засновнику міста князю Володимиру Васильковичу.

Опівдні святкової атмосфери додав виступ духового оркестру музичної школи. Відбулася також святкова хода “Любомль у вишиванці”.

Під час урочистої частини, яка відбувалася на центральній площі міста, жителів та гостей Любомля привітали міський голова Роман Ющук, благочинний Любомльського району, настоятель парафії Архистратига Михаїла отець Віктор, депутат облради, голова обласної організації політичної партії “УКРОП” Вячеслав Рубльов, заступник голови райради Ганна Сачук, польські гості: віце-староста м. Парчев Адам Доманський, бурмістр м. Володава Веслав Мушинський, директор районного центру занятості Юрій Ліпич.



Роман Ющук



отець Віктор Возняк



Вячеслав Рубльов



Веслав Мушинський



Адам Доманський



Юрій Ліпич

До святкування також долучився народний депутат Ігор Гузь, який за заслуги перед Українським народом вручив вагому нагороду — грамоту Верховної Ради України голові ради народного аматорського хору ветеранів війни і праці “Осіннє золото”, колишньому багаторічному очільнику міста Петрові Мохнюку.

Велику кількість містян було відзначено грамотами і подарунками у різноманітних номінаціях.

Ігор Гузь

Ігор Гузь вручає грамоту Верховної Ради України Петрові Мохнюку

До слова, значна частина нагороджених — талановита й обдарована учнівська молодь міста. Далі програму продовжив святковий концерт.

Окрім того, жителі та гості міста мали нагоду розважитися на атракціонах, відвідати виставку “Врятовано для України” в місцевому краєзнавчому музеї, ознайомитися з книжковою виставкою-істаляцією “Любомле мій, батьків колиско”, краєзнавчою розвідкою “Люби і знай свій рідний край”, виставкою “Містечко майстрів”, взяти участь у майстер-класах з виготовлення виробів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва.

Щодо спортивною складової, то на міському стадіоні “Колос” відбувся турнір з міні-футболу, в якому взяли участь любомльський “Л-Транс”, команди Вишева, Олеська, Машева. Команди змагалися за коловою системою. Переможцями стали машівські спортсмени, друге місце посіли футболісти Олеська, третє — вишнівці.

Завершилася святкова програма дискотекою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
А Показати IP 29 Травня 2018 16:45
А Юля напилася.
Анонім Показати IP 29 Травня 2018 16:59
всі параться на сонці, а колись усі свята в Любомлі місцеві проводили в чудовому місці відпочинку по вул.Незалежності біля стадіону, де був ставок, травичка, багато дерев, що давали тінь і чудовий настрій, а тепер це все винищено не відомо під який проект і для чого.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus