USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Лівії кількість загиблих під час повені перевищила пʼять тисяч, 10 тисяч людей зникли безвісти

13 Вересня 2023 11:30
На північному сході Лівії внаслідок повені та обвалення двох гребель загинули понад пʼять тисяч людей. Ще 10 тисяч вважаються зниклими безвісти.

За даними Міністерства внутрішніх справ східної адміністрації Лівії, унаслідок повені загиблими вважають щонайменше 5 300 людей, передає Бабель з посиланням на CNN.

Шторм «Даніель» призвів до обвалення двох гребель, через які вода ринула в бік Дерни та завдала катастрофічних збитків. Наразі лікарні в Дерні не працюють, а морги переповнені.

У місті також не працюють телефонні лінії, що ускладнює рятувальні роботи.

«Три мости зруйновано. Потік води зносив цілі райони, відносячи їх у море», – сказав речник Лівійської національної армії Ахмед Місмарі.

До Лівії з гуманітарною допомогою вже прибули літаки з Туреччини та Італії. Президент Обʼєднаних Арабських Еміратів розпорядився відправити у країну допомогу й пошуково-рятувальні команди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus