USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцькій громаді перевірили готовність укриттів у школах і садочках

9 Серпня 2022 16:06
Сьогодні Луцький міський голова Ігор Поліщук, заступник міського голови Ірина Чебелюк перевірили готовність укриттів в школах і садочках міської територіальної громади.

ПРо це повідомляють у Луцькій міській раді.

Спершу посадовці побували в одній із найстаріших шкіл Луцька, в якій завершуються роботи з облаштування двох місць захисту. Одне з них розраховане на 300 осіб, інше – на 80. У підвалах, де вони розміщені, прибрали все зайве, побілили стіни, провели LED-освітлення, підготували кімнати для санвузлів. Тут є вода, підведуть інтернет, тобто буде все необхідне для комфортного перебування.
«На території нашої громади ведуться дуже активні роботи з облаштування укриттів в школах і садочках, – підкреслив міський голова Ігор Поліщук. – Звичайно, заклади різні, підвальні приміщення відрізняються за площею, можливостями для встановлення стаціонарних туалетів, підведення води. Але в будь-якому випадку ми докладаємо максимум зусиль, щоб усі вони були комфортні, освітлені, мали лавочки або парти, питну воду, хорошу вентиляцію, санвузол, інтернет. Проводимо повний комплекс робіт, щоб дітям, особливо найменшим, було якомога зручніше перебувати там під час повітряної тривоги.»

Як повідомив міський голова, на облаштування укриттів в закладах освіти нашої громади виділено близько двох мільйонів гривень. Тож абсолютна більшість шкіл і дитсадків до першого вересня матимуть повністю готові приміщення. «Ми намагаємося облаштовувати їх, виходячи з тих можливостей, які на сьогодні маємо», – сказав Ігор Поліщук.
Роботи в укриттях повинні бути завершені до 20 серпня. Їх остаточну відповідність вимогам чинного законодавства перевірятиме спеціальна комісія. На території нашої громади лише три школи в сільській місцевості не мають поблизу місць захисту. Учням цих навчальних закладів буде запропоновано відвідувати іншу школу за допомогою шкільного автобуса.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Мама Показати IP 10 Серпня 2022 08:36
Тепер точно знаю за кого не голосуватиму на майбутніх місцевих виборах. Маразм навчатись в таких підвалах- братських могилах в війну. Перше фото туалету загального, брудного , без кабінок особливо вражаючі!!! Аби робити шось називається. Ну і гроші витрачати.
Анонім Показати IP 10 Серпня 2022 11:58
укриття, то не бомбосховища, пряме попадання і сотні дитячих смертей. Коронавірус, який не мав для школярів ніякої загрози,точно не більше ніж грип, виявився страшнішим за війну і ракети,які розносять будівлі вщент. Останні заяви Amnesty International зробили всі школи України для російських фашистів дозволеною ціллю, рашисти зможуть тепер бити по будь-якій школі, заявляючи, що там військовий штаб, житловий будинок рашистам буде важче оббрехати. Моя дитина буде вчитися дистанційно. Нехай працівники міністерства освіти, депутати і інші чинуші заберуть своїх дітей з Європи і відправлять в школи України.
Анонім Показати IP 18 Серпня 2022 16:19
От ,понад два мільйони списали ,МОЛОДЦІ. Ну підвали побілити,павуків розігнали на це витратили ДВА МІЛЬЙОНИ. Ще сподобалось біотуалети з піском.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus