USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

У Луцькій громаді взимку наводитимуть лад у зелених зонах

5 Грудня 2023 18:29
У грудні в Луцьку розпочнуть роботи з очищення території дитячої залізниці від зарослів, а також виконуватимуть роботи з обрізання дерев.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

“У зв'язку з передачею майна комплексу об’єктів соціальної інфраструктури “Луцька дитяча залізниця” акціонерного товариства “Українська залізниця” на вул. Шопена, 14а та вул. Клима Савура, 42 у м. Луцьку в комунальну власність Луцької міської територіальної громади та неодноразовими зверненнями мешканців міста Луцька щодо проведення розчищення самосійних та аварійних насаджень вздовж р. Сапалаївка в центральній частині міста, в грудні 2023 року будуть розпочаті роботи з видалення аварійних, сухостійних, самосійних, фаутних дерев та порослі у водоохоронній зоні та прибережній захисній смузі р. Сапалаївка (від мосту на вул. Щепкіна до мосту на вул. Шопена).
Роботи будуть проводитись протягом зимового періоду 2023-2024 років комунальним підприємством “Парки та сквери м. Луцька”, – йдеться в повідомленні.

Читати ще: Зберегти історію: міськрада розгляне ідеї щодо відновлення Луцької дитячої залізниці


Також протягом грудня будуть проведені роботи з розчищення від чагарників, самосійних та порослевих насаджень в с. Іванчиці (в районі господарського двору). Роботи заплановані для підтримання належного санітарно-екологічного стану, попередження поширення хвороб насаджень (омела) та збереження естетичного вигляду ботанічної пам'ятки природи місцевого значення “Липа звичайна”.
Окрім цього, у зв'язку з закінченням періоду вегетації зелених насаджень та настанням сприятливих умов для проведення обрізки дерев на території Луцької міської територіальної громади розпочинаються роботи з проведення формувальних обрізок зелених насаджень та підрізки гілля, зокрема з метою відкриття видимості дорожніх знаків, світлофорних об'єктів тощо. Такі роботи будуть виконуватись на вулицях Селищній (від вул. Героїв УПА до комунальних очисних споруд КП “Луцькводоканал”), Ковельській (виїзд з вул. Садибної), Крилова та у сквері навпроти КЗ ЗСО “Луцький ліцей № 4 ім. Модеста Левицького” в м. Луцьку, на вул. Науковій та вул. Мічуріна в смт Рокині, вул. Набережній в с. Великий Омеляник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ABC Показати IP 5 Грудня 2023 19:05
Із зеленими дійсно треба щось робити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus