USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У луцькій книгозбірні – майстер-клас із писанкарства

17 Квітня 2014 11:20
Центральна бібліотека для дітей продовжує майстер-класи з писанкарства у залах книгозбірні. Дитяча художня студія «Мальованка», яка відкрита у бібліотеці під керівництвом Богдана Осіюка, започаткувала сімейний Великодній тиждень з виготовлення основного атрибуту Пасхи - писанки. Перша така творчість розпочалась вже у вербну неділю.

До бібліотеки поспішали діти і дорослі, щоб поринути у магію народного ремесла –створення писанки. Працівники бібліотеки найперше ознайомили присутніх з книгами, в яких розповідається про народну традицію святкування Великодня, продемонстрували плакати, на яких зображені зразки візерунків, які використовували під час виготовлення писанок. А далі запрацювала дитяча фантазія, творчість і велике бажання створити свою, можливо, першу писанку.

Разом з дітьми за роботу взялись і їх батьки, дідусі. І вже було не зрозуміло, кому ж така робота більш до вподоби. І нічого що у читальному залі був відчутний запах свічок, і зовсім не страшно, що трішки пофарбувалися столи. Запах вивітриться, фарби витруться, але не витреться з пам’яті дітей і дорослих спільна творча робота по створенню родинного оберегу, який буде займати багато років своє почесне місце на Великодньому столі всієї родини.

А ще учні дитячої студії «Мальованка» порадували відвідувачів і своїх батьків відкриттям у бібліотеці виставки малюнків про писанку, яку всі бажаючі можуть переглянути упродовж пасхальних свят.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus