USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У луцькій міській лікарні за два роки – капітальні зміни

14 Травня 2019 18:08
За два місяці КЗ «Луцька міська клінічна лікарня» отримає сучасний рентген-діагностичний апарат італійського виробництва. Нині будівельники готують площу під його встановлення. Триває капітальний ремонт в приміщенні, де ще кілька тижнів тому лікарі робили рентгенологічні дослідження на застарілому та зношеному обладнанні, інформує Луцька міська рада.

Зовсім іншу картину побачили виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт та радник міського голови Ігор Поліщук в кабінеті, де нещодавно спеціалісти встановили ангеограф, який медики використовують при лікуванні гострих станів інфаркту міокарда чи нестабільної стенокардії. Цей апарат придбано за кошти Світового банку, а на ремонт в кабінетах, де він встановлений, витратили 2,5 мільйони гривень з міського бюджету.


Ігор Поліщук, оглянувши лікарню, зазначив, що міська клінічна лікарня впродовж останніх двох років капітально оновлюється. Зроблено дуже багато капітальних ремонтів, а також придбано велику кількість сучасного обладнання.



«Попередній рентген апарат був 1977 року випуску. Він фактично вийшов з ладу. Зараз проводиться ремонт приміщення та закуповується рентген апарат, на що виділено майже 10 мільйонів гривень», - наголосив радник міського голови та додав: «В лікарні запустили в експлуатацію другий ліфт. Ми їх повністю замінили. Ця проблема довго докучала лікарні, адже попередні вже були в зношеному стані та виходили з ладу. Ми бачимо, що проводяться ремонти у відділеннях, в палатах. Іде капітальне оновлення. На сьогодні наша лікарня є дуже пристойною і в технічному забезпеченні, і в якості обслуговування. Наше завдання лише забезпечувати і підтягувати матеріально-технічний рівень лікарні до того високого професійного рівня лікарів, які тут працюють».



Задоволений ходом ремонтних робіт залишився й Григорій Пустовіт. Оглядаючи діагностичне відділення, він відзначив позитивну динаміку розвитку та покращення стану усіх міських лікувальних закладів.

«Поява ангеографа, поява нового рентген апарату, ремонтні роботи – є підставою для заяв міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун, яка прирівняла нашу міську лікарню до європейського рівня. І це – результат роботи депутатів міської ради, які виділяють кошти, керівництва міста, лікувальних закладів та всієї громади. Це – наше надбання, яким можна пишатися», - зауважив секретар міської ради.

Своєю чергою, головний лікар КЗ «Луцька міська клінічна лікарня» Лариса Духневич подякувала керівництву міста за виділені на ремонт кошти, а також й за додаткові 400 тисяч гривень, які медики використовують на придбання розхідних матеріалів для запровадження методики тромбоекстракції. Ці кошти виділено на умовах співфінансування.

Вони допоможуть вберегти не одне життя, щоб при інсульті поставити хворому стент і дістати тромб. «Щось заплатить пацієнт, щось міська влада, але ці методики повинні запрацювати», - резюмувала вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus