USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.85
  • PLN 9.72 9.90

У Луцькій поліклініці перед початком навчального року черги на медогляд

1 Вересня 2023 17:12
В останні дні серпня у Луцькій дитячій поліклініці – черги до лікарів для проходження медогляду дітей перед стартом навчання у школах. 30 серпня дитячу поліклініку відвідали 3 500 дітей із батьками, хоча зазвичай за день звертається орієнтовно 2 тисячі пацієнтів.

Про це Суспільному Волині розповіла директорка медзакладу Оксана Лєщинська.

Прийом у дитячій поліклініці до вузьких спеціалістів діє лише за попереднім записом. З її слів, аби уникнути напливу людей, третина лікарів, які залучені в медоглядах, влітку не виходили у відпустку. Решта медичних працівників мали відпустки по 10 днів. Попри це, говорить Оксана Лєщинська, проблему це не вирішило.
Офтальмологиня Інна Мах зазначила: для того, щоб зробити дитині огляд, треба як мінімум 15-20 хвилин, тож всіх охочих прийняти не вдається.

Читати ще: «Починаємо медогляди майбутніх школярів із жовтня», – директорка луцької поліклініки

«Всі хочуть в останній місяць прийти. Ясно, що ми всіх прийняти не можемо. У нас іде запис, який вже є років три. До цього часу наших мам не можна привчити записуватися на прийом. Колись ми і по 80 дітей приймали, але це не був огляд, а просто перевірка зору. Для нас головне – перевірити гостроту зору», – сказала лікарка.
Педіатриня Ірина Поручнік говорить: на запис приходить від 20 до 40 людей щодня.

«Чим ближче до 1 вересня, вчителі скидають в групи батькам, кому треба пройти медогляд. Так само щеплення – хто ще не доробив. Нічого, справляємося. Вже сьогодні якось легше. Запис у нас – 24 дитини на день», – каже медикиня.
Зі слів директорки Луцької міської дитячої поліклініки, медогляд до школи дійсний упродовж року. Додає: аби уникнути черг, батькам варто його проходити завчасно, за 10-11 місяців до початку навчального року.

Не дивлячись на інформаційну кампанію, яку проводили весь цей час про необхідність попереднього запису та вчасного проходження медичних оглядів, зазначила Оксана Лєщинська, ситуація не змінюється.
«Залишається проблема, яку я завжди піднімаю, – це якість надання медичної допомоги. Якщо минулої суботи ортопед прийняв 99 людей, то давайте подумаємо, що було після 50-60-ого пацієнта», – сказала керівниця медзакладу.

Загалом, з її слів, у двох філіалах Луцької міської дитячої поліклініки працює 140 лікарів, прийом відбувається у понеділок-п’ятницю з 8:00 до 20:00, а в суботу до 15:00 працюють чергові медики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дідо Показати IP 1 Вересня 2023 17:26
Малограмотні батьки привикли в останній день все робити...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus