USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У луцькій школі знищують міні-футбольне поле

11 Травня 2016 19:00
В ЗОШ №23 не здатні утримувати в належному стані дитяче футбольне міні-поле з штучним покриттям. Майданчик був встановлений за кошти Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та переданий на баланс управління освіти Луцької міської ради.

Лише в 2013 році було побудоване міні-футбольне поле для потреб навчального закладу, а вже сьогодні його стан викликає шок. Порвані сітки на огорожі, зіпсовані сидіння «лави запасних» та розмальовані непристойностями банери. І це все на території дитячого ігрового майданчика. Зі слів школярів, футбольне поле не зачиняють на ніч та не охороняють.



Учень ЗОШ №23 Олексій, стверджує: «Поле дуже класне, ми з друзями щодня граємо тут у футбол після уроків. Але ж хвіртка тут на ніч не зачиняється ніколи, от потім хтось прийшов вночі і розмалював тут усе, сітки порізав».



Чому дирекція школи не змогла забезпечити дотримання правил експлуатації, догляду та належної охорони? Хто буде нести відповідальність за зруйноване майно? На ці запитання кореспондента Інформаційного агентства Волинські Новини відповів директор школи №23 Віктор Мартинюк. З його слів, поле вже почали ремонтувати, думають, як би його огородити, оскільки більш посилено охороняти його немає змоги.



«Справа в тому, що рівень культури нашого населення напряму проектується на стані соціального майна. Охороняти його можливості немає, оскільки система відеонагляду та додатковий сторож школі не по кишені. Сторож, який є на території школи, наглядає за майданчиком, але в нього, крім стадіону, є ще ціла територія навчального закладу. Ми вже зробили щитки напроти воріт, ремонтуємо порвану сітку, зараз замовили дерев’яні щити, аби загородити стадіон від прохідної доріжки», - виправдовується директор.

Те, що поле не зачиняється на ніч, директор школи категорично заперечує: «Поле зачиняється на ніч. Те, що і діти, й дорослі лізуть на нього через сітку вночі – то є факт. Саме від цього вона і зіпсована».

На питання журналістів, чи викликали поліцію по факту псування майна на підлеглій школі території, відповідає неоднозначно: «Викликали, але не в цьому році».

Своєю чергою, начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк заявив: «На жаль, у навчальних закладах майно час від часу дійсно псується – в процесі експлуатації, а також діями учнів та жителів мікрорайону. Щороку ми в обов’язковому порядку відновлюємо спортивні майданчики в кожній школі. В другій половині серпня комісія проводить прийом території до нового навчального року. Я думаю, що до збору цієї комісії будуть ліквідовані усі недоліки, які накопичились під час експлуатації шкільних спортивних майданчиків, в тому числі саме цього біля школи №23. Дирекція закладу відповідає за зберігання та ремонт відведених їм територій. Щодо коштів, за які проводиться ремонт, то це різні джерела фінансування: господарський спосіб, зусилля піклувальної ради та бюджет».

Нарікання на мешканців, які проживають у мікрорайоні, не є поясненням у цій ситуації, оскільки поряд знаходиться аналогічна спортивна споруда в ЗОШ №17, яка утримується у відмінному стані. Проте, доки у всьому можна звинуватити людей та відсутність культури, подібних безглуздих виправдань не уникнути.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
луцький Показати IP 11 Травня 2016 19:07
Можете не публікувати але для цієї бидлоти щось будувати і ці хочуть у Європу? Да таких і людьми не назвеш... От черговий доказ чому так живемо, а з такими так і далі жити будемо :(
Поле Показати IP 11 Травня 2016 19:41
Я у хорошому стані. А унаочнення і огорожу треба поновити. Луцькому-не називай дітей поганими словами.
Макс Показати IP 11 Травня 2016 20:39
це не виправдання, це константація факту. Сітка сама не порвалася. Це очевидно. Директор робить все можливе для збереження і поновлення майна. Просто совість людям потрібно мати. У кого вона є - не піде рвати сітку на огрожі і ламати крісла.
Інженегр Показати IP 11 Травня 2016 20:49
Для огорожі цього поля вибрали саму дешеву гі\няну сітку з тонкого дроту діаметром 2 мм покритого ПВХ. Ця сітка(?) розлазиться в руках. Поле потрібно огороджувати стальною оцинкованою сіткою з дроту діаметром 4 мм, кожен кінчик дротин сітки має бути ПРИВАРЕНИЙ до металевої рами огорожі. ПС.
Андрій до Інженегр Показати IP 12 Травня 2016 01:43
І штучна трава має бути металева, і стільці з металу, і не сітка має бути, а сталеві прути такі щоб неможна було погнути десь 2 сантименти в діаметрі. Наказувати потрібно дітей і жорстко наказувати. А покарання показувати по телевізору, щоб інші дивились і боялись. Україна розміщена між Європою і Росією, тому і поведінка наших людей така ж - одні проєвропейські - створюють, інші - проросійські - знищують. На жаль, це змінити не можна. В такому гівні будемо жити постійно.
vlad Показати IP 11 Травня 2016 21:06
я живу поруч і мені добре видно як з вечора до ранку на території школи дуже часто збираються різні компанії молоді .Галасують ,розпивають алкоголь ,звичайно і псують майно. Сторожу до всього цього нема ніякого діла ,він собі спить до ранку і не турбується за збереження майна поза стінами школи.Також існує домовленість директора з ватагою що вони не будуть бити вікна ,а сторожа не будуть викликати поліцію ....От так і співіснують школа і район...,але не завжди це спрацьовує
В-52 Показати IP 11 Травня 2016 21:17
Вчити і виховувати потрібно. Порізані сітки і зіпсовані майданчики в головах неуків. Батьки повинні навчати. Дроти якогось міліметру не допоможуть. Навіть хоч колючий дріт. Якщо воно не навчене люрити в туалеті в унітаз, а не повз. якщо воно переходить дорогу на червоне світло та не помагає пенсіонерам винести сумки з маршрутки - це діагноз батькам!
Лапатий Показати IP 11 Травня 2016 21:43
В Європі на територію школи ніхто сторонній зайти не може ні вдень ні вночі. Пропускна система і охорона .Спортивні майданчики тому для дітей в ідеальному стані. Дивишся і плакати хочеться - згадуючі наші. Як говориться - все краще -дітям. Совками були- совками залишаємось.
Просто до Лапатий Показати IP 12 Травня 2016 09:20
Але є спільне : ножі, пістолети, наркотики!!!
мама Показати IP 11 Травня 2016 23:30
Як би ми не старались звинуватити когось,поки не оглянемось на себе і на те,як ми виховуємо своїх дітей -діла не буде!!!А той хто пише про дешеві дроти-ЩО зробив сам для власних дітей? А чи навчив берегти і шанувати те,що подароване? Чи живемо за принципом-Після нас-хоч потоп!???Плекаймо культуру в собі!!!
Спостережливий Показати IP 12 Травня 2016 09:51
До чого тут бидло? Я рахую, що все залежить від директора школи. Тому, що в 17 школі, поле в ідеалі. Получається що діти різні! Якби директора заставили відновити за власний кошт поле, був би порядок, незважаючи на проблемних дітей.
читач до Спостережливий Показати IP 12 Травня 2016 10:36
До чого тут директор, він прийшов і все зламав? Ви хоч трохи думайте коли пишите! :)
Спостережливий до читач Показати IP 12 Травня 2016 12:06
Думаю! Директор відповідальний за збереження комунального майна, тобто приміщення школи і всього майна яке знаходиться на території, це факт. Я впевнений, що директор володіє інформацією хто нищив площадку і нічого не зробив щоб відновити її. Чому в інших школах площадки не вбиті? Директора відповідальні......
небайдужа до Спостережливий Показати IP 12 Травня 2016 23:31
Ну до чого тут директор він що цілодобово повинен навколо майданчиків ходити ? Думаю питання в іншому місто повинне виділити кошти для забезпечення відеофіксації - а вже тоді виставляти на широкий загал фотографії тих хто все це нищить, ВЕЛИКА РАДІСТЬ - все чим може похизуватись школа № 17 це ще не зовсім зіпсований футбольний майданчик - зате все інше там викликає лише шок
Карлуха до Спостережливий Показати IP 12 Травня 2016 12:04
Оце правильно підмічено. В районі 17 школи б*дла живе, м'яко кажучи, аж ніяк не менше, однак поле там у хорошому стані.
анонім до спостережл до Спостережливий Показати IP 12 Травня 2016 18:10
можливо ви хочете бути цим спонсором, щоб відремонтувати майданчик чи проплатити охоронця, встановити відеонагляд. А то добра справа сперти все на директора! Мікрорайон ламає - директор має ладнати??????
небайдужа до Спостережливий Показати IP 12 Травня 2016 21:47
Чому весь час хвалять школу № 17 я живу поряд ?- так дійсно футбольне поле поки ще ціле хоча вже не в тому стані що було минулого року (ото лише одне що в 17 школі ще є ) - а що робиться навколо самої школи 17 на території спортивного майданчика та по під стінами школи - там взагалі страшно ходити ввечері від компаній що розпивають спиртне та і не тільки - також на території школи 17 палять діти від ТРЬОХ років і чомусь ні сторож ні вчителі ні тим більше директор діла до того не мають вже не говорячи про те що зі спорт,майданчика школи 17 поспилювали металеві спортивні інструменти при тому з землі та асфальту на спорт,майданчику стирчать металеві штирі -а це - небезпечно. А взагалі вважаю статтю замовною .- причина постійний недобір дітей в школу 17 в звя'язку із постійною складною криміногенною обстановкою в школі та і репутація директора школи № 17 залишає бажати кращого (взагалі дивно як людина яка зловживає алкоголем та і не дбає про школу може стільки років керувати нею). А школа № 23 якраз недалеко і відповідно мешканці що проживають поряд школи № 17 віддають своїх дітей в школу № 23. А директор школи № 23 взагалі досить інтелігентна людина яка робить максимум для своєї школи, А тим хто проживає поряд школи № 23 і бачить нехороші компанії варто набратись сміливості та підійти і зробити хоча б зауваження а не розраховувати лише на одного сторожа школи № 23 (в зв'язку із проблемами бюджеті всі знають що школа не найме декілька сторожів на вечір.
небайдужа до Спостережливий Показати IP 12 Травня 2016 23:25
Так в школі № 17 майданчик закритий постійно. То для чого тоді він ? Зате в 17 школі все інше викликає більше питань - хоча чомусь про це не пишуть
гисть Показати IP 12 Травня 2016 11:09
неха палиця прфинансуе сторожив для майданчикив шкильни сторожи внутришни згидно инструкции
До Калухи Показати IP 12 Травня 2016 15:22
В школі №17 директор взагалі дітей на те поле не пускає, аби собі мороки менше було - от який "молодець"!!! Діти грали на уроках фізкультури на недавно знесеному полі за садочком №30 (там всі підряд грали без будь-яких дозволів, поки його не знесли, бо йде реконструкція і запланований новий дитсадок на тому місці). Інколи ввечері за гроші дорослі на ньому грають - от і весь "секрет" не знищеного футбольного поля в школі №17. Врешті решт фонд Палиці робив ті поля не для краси "директорської", а для дітей. Хоча культура, звичайно, в нинішнього покоління на печерному рівні.
Мама колишнього випу Показати IP 12 Травня 2016 15:28
Думаю, що не директор має стерегти майданчик, а сьогодні кожен має запитати себе: "ЩО РОБЛЮ ДЛЯ СВОЄЇ КРАЇНИ, ГРОМАДИ, ДВОРУ, В ЯКОМУ ЖИВУ?" Я вдячна 23 школі за виховання і рівень знань мого сина. Наклепи щодо безвідповідального ставлення дирекції до своїх обов'язків вважаю безпідставними. Зайдіть у школу- і душа радіє. Чистота, порядок , дисципліна і злагоджена атмосфера - те, що відрізняє цю школу серед інших (ми мали можливість бачити й інші школи). Проходячи повз майданчик у пізній час , часто бачу там далеко не дітей шкільного віку, які не грають у футбол, а розпивають спиртне ... і це в кращому випадку. То де ж нова поліція ???? І хто має допомогти навести нарешті порядок???
голова піклувальної Показати IP 12 Травня 2016 19:01
Хочу вам повідомити, що даний стадіон постійно ремонтується. Лише за останній рік замінено покриття над стільцями для запасних гравців, встановлено дерев'яні щити біля воріт з обох сторін, регулярно проводяться зварювальні роботи та відновлюється сітка, через стадіон прокладено нову пластикову трубу для зливу води, щоб запобігти затопленню стадіону. На ці роботи витрачено чималі кошти. Ми разом із працівниками школи і надалі готові підтримувати належний вигляд стадіону. Однак, якщо його будуть відвідувати непорядні люди, а "вандали", то результати нашої праці будуть даремні. Треба дотримуватися культури та порядності, тоді проблема стадіону сама собою відпаде!!!!!!
Справді??? до голова піклувальної Показати IP 13 Травня 2016 15:59
Спочатку треба повісити там замок, у випадку вандалізму сторож викликає поліцію - все просто!
Западліст Показати IP 13 Травня 2016 08:49
А може обговоримо футбольні поля в інщих школах, чому тільки дві школи?
українка Показати IP 16 Вересня 2016 07:01
Шановні,земляки.Пан Палиця будуючи ці майданчики наголошує,"не закривайте після уроків нехай займаються всі бажаючі,майданчики не лише для школи ,а й для населення"то чому директор має його стерегти?Або нехай поставлять для населення у кожному дворі майданчик.А сторож в школі це лише формальність,здебільшого на цій посаді працюють немічні пенсіонери,щоб до мізерної пенсії трішки підзаробити. І КУДИ він вночі вийде з голими руками.А на директорів не варто наїзжати,вони заручники у цій ситуації,а люди у нас невиховані.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus