USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У луцькому медзакладі для поранених військових влаштували концерт різдвяної музики

27 Грудня 2022 12:45
В одному з медзакладів Луцька відбувся камерний концерт для поранених військовослужбовців за участю тріо бандуристок «Дивоструни».

Про це розповіла Суспільному заступниця директора лікарні Алла Климюк.

На концерті були понад 30 військових, які зараз проходять лікування. Алла Климюк каже: для бійців такі заходи є чудовою психологічною терапією.

«Відображається дуже позитивно, вони ще два дні обговорюють все. Це дуже їм допомагає, морально підтримує. Вони просто знають, що про них пам’ятають. Дуже хочеться підтримати сьогоднішніх хлопців», – зазначила медикиня.
Керівниця тріо бандуристок «Дивоструни» Мирослава Сточанська разом із колективом презентувала бійцям 30-хвилинну різдвяну програму. До виконання деяких композицій долучали і глядачів. З її слів, концерт є ініціативою виконавиць, у госпіталі виступають вперше.

«Мелодійні колядки українські із супроводом бандури. У нас є й акапельні твори. Від 2014 року ми мали виступи. Реабілітологи доводять, що звуки бандури душевно зцілюючі. Вони тихі, негучні», – говорить музикантка.
Як розповів волинський військовослужбовець Анатолій Семенюк, концерт слухав із задоволенням. Каже: має невеликий бойовий досвід, бо одразу отримав важке поранення.
«Це уже у мене п’ятий госпіталь. Тут я проходжу зараз реабілітацію. Розумієш, що все це недаремно. Люди також стараються, а ти просто робиш те, що кожен із нас має робити. Це наші традиції», – говорить боєць.

Другий тиждень перебуває на лікуванні військовий Сергій Радюк. Раніше чоловік займався музикою, а з 2015 року має бойовий досвід, зокрема на Донецькому напрямку.

«Дало наслідки свої. Зараз у ТРО... Коли навчався, грав у духовому оркестрі на кларнеті. Дуже вразливо. Аж за душу бере, голос приємний», – додав боєць.

Насамкінець артистки разом із пораненими бійцями виконали патріотичну пісню «Ой, у лузі червона калина».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus