USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У госпіталі в Луцьку організували концерт для військових

18 Квітня 2023 16:19
Із музичними великодніми вітаннями для військових, які перебувають на лікуванні, у госпіталь ветеранів війни 17 квітня завітали студенти та викладачі факультету культури і мистецтв ВНУ імені Лесі Українки.

Про це повідомляє Суспільне.

У репертуарі концерту, який відбувся у коридорі одного з відділень медустанови, – пісні сучасних українських виконавців, народні та класика української пісні.

Один із артистів, викладач університету Олександр Голощук, говорить, що виступ спонтанний. Дізнались, що необхідно заспівати для військових за декілька годин до заходу. Попри це емоційний зв’язок з аудиторією, каже, встановили.

«Коли є можливість на обличчі у військовослужбовця хоча би трішки побачити усмішку – це надзвичайне щастя і піднесення. Всі розуміють і знають, як це важко, всі по-різному сприймають. Для нас особисто це є маленька перемога», – говорить викладач.
Військовослужбовець Андрій Квач, згадуючи свій бойовий досвід з 2014-го року, каже: українська пісня завжди підіймає бойовий дух.

«Згадав наш перший бій в Іловайську, коли було вже ну дуже важко, із сусідньої кімнати наш «Док», Сашко, медик заспівав пісню «Лєнта за лєнтою» і тоді це настільки підняло дух бойовий наших бійців сусіднього підрозділу, який тримав оборону разом із нами. Пісня на війні має величезне значення», – каже військовий.
Багато бійців під час виступу підспівували студентам і викладачам. «Дуже приємно, що люди приїхали, підняли настрій. Бачите, так співав, що зірвав голос! Дуже приємно, вони душу викладають нам свою, а ми їм свою», – говорить боєць Сергій Запущук.
Як розповів військовослужбовець 56-ї окремої мотопіхотної бригади Дем’ян Калініч, такі концерти допомагають гоїти душевні рани і підіймають настрій: «Є рани, які не може загоїти ні один лікар, ні один шпиталь, медицина чи наука. Це рани душевні. І саме ви (артисти – ред.) лікуєте ці рани. Вони дуже глибокі, дуже тяжко від них позбутися. Ви єдине, що їх може вилікувати, – українська пісня».
Психолог Антоній Мельник говорить:тонке сприйняття музики та пісні притаманне людям, які пережили бойові дії. Народне мистецтво, улюблена музика допомагають військовим у відновленні психічного та фізичного здоров’я.

Наприкінці концерту військові, артисти та медики разом заспівали гімн України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus