USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Луцькому професійному училищі відкрили навчально-практичний центр

21 Вересня 2023 20:03
У Луцькому вищому професійному училищі відкрили сучасний навчально-практичний центр з професії «слюсар з ремонту колісних транспортних засобів». Участь у презентації взяли перший заступник голови Волиньради Юрій Поліщук, очільники профільних управлінь ОВА та Луцькради, керівники закладів профтехосвіти області, роботодавці, педагогічний та учнівський колективи.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

Директор училища Володимир Романюк відзначив, що це уже другий навчально-практичний центр, який функціонуватиме у закладі. У 2019 році тут відкрили виробничий майданчик з підготовки слюсарів з механоскладальних робіт, що дає можливість учням здобути більш якісні знання та практичні навички на сучасному обладнанні, опанувати нові технології та бути конкурентними на ринку праці.
«Тому ми активно працювали, аби вдруге отримати державну субвенцію для створення ще одного такого центру. Загальна вартість проєкту – 3,5 млн грн (70% кошти держави і 30% місцевого бюджету), за власні надходження оновили приміщення. Після теоретичної підготовки наші учні разом із майстрами виробничого навчання приведуть у дію всі наявні тут сучасні механізми та верстати, аби здобути практичні навички», – наголосив він.
Перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук зауважив, що відкриття науково-практичних центрів у закладах профтехосвіти регіону є надзвичайно важливою подією. «Професійна освіта, незважаючи на складні часи, відроджується. Нинішня подія є яскравим прикладом цього. Без таких багатофункціональних сучасних центрів підготувати справжнього спеціаліста із хорошими практичними навиками надзвичайно важко, – підкреслив він. – Сьогодні висококласні фахівці з ремонту колісних транспортних засобів у великій ціні не лише в тилу, золоті руки слюсарів автотранспортних засобів рятують життя військовим, адже справна техніка у бою необхідна не менше, аніж зброя».

У новому науково-практичному центрі майбутні слюсарі матимуть змогу відточити уміння з технічного обслуговування, розбирання, ремонту, заміни, зварювання, складання і регулювання вузлів автомобілів, установку приладів і агрегатів електроустаткування тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Хз Показати IP 21 Вересня 2023 21:32
9 бурса )

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus