USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У луцькому Свято-Троїцькому соборі звучатимуть тільки українські духовні піснеспіви

18 Лютого 2023 09:58
Архієрейський хор «Оранта» розпочинає надважливий проєкт: щонеділі Божественну літургію в луцькому кафедральному соборі Святої Трійці супроводжуватимуть піснеспівами тільки вітчизняних композиторів.

Про це повідомляють у Луцькій міській раді.

Головний регент і художній керівник цього відомого творчого колективу Василь Мойсіюк зазначив, що духовна музика українських композиторів Дмитра Бортнянського, Максима Березовського, Артема Веделя, Кирила Стеценка, Якова Яциневича, Михайла Вербицького, Михайла Тележинського, Миколи Лисенка утвердить самобутність українського церковного чину.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл підкреслює важливість відправи українською мовою і в українській музичній традиції, адже це, безумовно, важливий чинник розвитку духовності громади.
19 лютого звучатиме «Літургія» Миколи Леонтовича – корифея нашої культури, сина священника, який закінчив семінарію і, зокрема, чимало трудився над духовними творами. «Літургія святого Іоана Золотоустого» – одна з вершин творчості Миколи Дмитровича.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Андрій Показати IP 18 Лютого 2023 10:16
А до цього часу що рік звучало?
Петро Показати IP 18 Лютого 2023 20:56
Нехай "Оранта" включить у свій репертуар Томазо Альбіноні (Адажио соль-мінор). Ця музика торкається найпотаємніших струн людської душі. Геніальний твір духовної музики.
Православний Показати IP 19 Лютого 2023 02:43
Ці композитори писали твори церковнослов'янською. Березовський це точно. Прекрасна Літургія Іоанна Златоуста. Можна було б вшанувати і заспівати оригінал, це ж наша культурна спадщина, щоб хто не говорив

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus