USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцькому центрі зайнятості реєструють біженців і шукають їм роботу

12 Березня 2022 13:06
У Луцькому міському центрі зайнятості є вакансії, щоправда, їх менше, ніж до війни. Центр працює у штатному режимі. Охочі працювати, попри воєнний стан, уже приходять. Шукати роботу почали, зокрема, біженці, ідеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Як розповіла вимушена переселенка з Запорізької області, з міста Пологи, яке зараз на межі гуманітарної катастрофи, Валентина, разом із сином, невісткою та внуком вони встигли виїхати до початку масованих ударів, були в дорозі чотири дні.

«Сподіваюся, ми тут назавжди. Вертатися нам немає куди», – ледь стримує сльози жінка. Сама вона родом із Волині.

«Електроенергії немає, води немає, тепла немає, зв’язку немає, магазини порожні, аптеки зачинені… Я працював начальником виробничого цеху. Зараз завод стоїть», – каже біженець із Запоріжжя Руслан, який нині шукає роботу в Луцьку. Чоловік додає, що в теперішніх умовах пропозиціями перебирати не буде.
Читати ще: Пошук роботи і волинянам, і переселенцям: відновили роботу обласний центр зайнятості та всі його філії

Вакансій небагато, але вони є. Якщо до війни від роботодавців було 700-800 пропозицій, то нині – близько сотні, каже директорка Луцького міського центру зайнятості Олена Шишова.

«Передусім приходять і цікавляться, які є вакансії. Вже потім запитують про реєстрацію, про статус безробітного, виплати. Сьогодні ми маємо 90 вакансій. Роботодавці потребують слюсарів, верстатників, продавців, касирів, охоронців, менеджерів, фармацевтів, пакувальників ліків, сімейних лікарів, медсестр», – перераховує вона.

Читати ще: На Волині – понад 13 тисяч переселенців. Більшість тут транзитом

Як зазначає, проблем із реєстрацією немає: «Наприклад, не встигли зробити запис у трудову чи звільнити. Є варіанти розв'язання цих питань. Ми все залагоджуємо на місці. Звертайтеся, ми все будемо вирішувати відповідно до закону і так, як це буде краще для вас».

Якщо проблем немає, то статус безробітного і призначення виплати допомоги можна отримати практично відразу.

Також у міському центрі зайнятості просять працедавців неодмінно інформувати їх про наявні вакансії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лена Показати IP 12 Березня 2022 15:08
Вони лучанам не можуть знайти ,не то ще біженцям! Сама бездарна і бесполезна організація !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus