USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцькому замку оберуть княжну та фею

6 Вересня 2017 16:16
Уже незабаром у замку Любарта красуні з усієї області змагатимуться за звання волинської княжної.

Про це йшлося під час проведеної представниками оргкомітету фестивалю прес-конференції 6 вересня.

Як наголосив керівник Волинського громадського об’єднання «Асоціація регіонального розвитку», член оргкомітету Петро Гоцалюк, фестиваль «Волинська княжна» відбувається щороку в стінах Луцького замку, починаючи з 2013 року, та покликаний популяризувати місто, його історію та головні пам’ятки для приваблення більшої кількості туристів до регіону.

Головною родзинкою фестивалю, своєю чергою, є конкурс на звання княжної, у якому можуть взяти участь абсолютно всі охочі дівчата та жінки, незважаючи на вік і статуру. Основний критерій конкурсу – представлений учасницею образ стародавньої краси. А маленькі красуні зможуть поборотися за звання феї Луцького замку.

«Цього року ми також більш масштабно залучаємо територіальні громади з усієї Волинської області для того, щоб фестиваль дійсно відповідав своїй назві «Волинська княжна», – відзначив Петро Гоцалюк і додав, що не виключає в майбутньому можливості проведення фестивалю в одному із центрів об’єднаних громад на Волині.
Голова ГО «Братство бджолярів землі Волинської «Ройовий Стан» Володимир Дмитрук детально розповів про ініціативу, започатковану для цьогорічного фестивалю. Це проведення в рамках дійства заходів, зокрема для дітей, покликаних представити різноманітні продукти бджільництва.

За словами Володимира Дмитрука, різні конкурси та презентації допоможуть відвідувачам детальніше ознайомитися з народним ремеслом. Актуально це й з огляду на те, що найбільший вулик в Україні знаходиться саме в Луцькому замку – в одній із веж, де два роки тому оселилися дикі бджоли.
Переможниці минулорічних конкурсів, княжна Ніка Коробко та фея Мілена Циганова відзначають, що не потрібно надто перейматися, достатньо лише вірити у свої сили та трішки підготуватися. Так, Ніка Коробко зізналася, що на підготовку свого образу витратила лише кілька днів.
«Щоб стати феєю Луцького замку потрібно добре постаратися, не переживати, усмішка, плечі – все робити, аби перемогти в цьому конкурсі», – поділилася секретами успіху 8-річна Мілена.
Фестиваль «Волинська княжна» розпочнеться 16 вересня та триватиме протягом двох днів і, окрім головних конкурсів, включатиме театралізовані вистави, лицарські бої, концерти, на яких виступатимуть танцювальні та музичні колективи, покази колекцій відомих дизайнерів і кулінарні дегустації.

Також організатори підготували спеціальну пропозицію для гостей фестивалю: той, хто збере 5 рекламних флаєрів дійства з різними зображеннями (їх можна віднайти в партнерських установах, – ВН), отримає другий вхідний квиток на фестиваль безкоштовно.

Заявку на участь у дійстві, своєю чергою, можна подати до 10 вересня, заповнивши анкету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus