USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцькому замку змагаються лицарі

2 Вересня 2018 15:24
Фестиваль «Середньовічний Лучеськ. Доблесть Віків» зібрав у Луцькому замку лицарів з 10 міст України, які змагаються за честь представляти державу на міжнародній арені. Масові бої, одиночні поєдинки, колоритні костюми – усе це повернуло замок у славні давні часи.

Другий етап відбіркових змагань до збірної України зі середньовічного бою, як зазначають організатори, зібрав близько ста учасників.

«Учасників турніру близько ста, з яких бойові – 60 осіб. Змагання проходять в одиночних та масових сутичках, також і серед жінок. Всі поєдинки – це кваліфікація до національної збірної, тому сутички будуть запеклі. Бій триває до того, поки всі стоять на ногах, ліміт часу 10 хвилин, але це все відбувається значно швидше. Для прикладу, удар алебарди має силу близько півтонни, але завдяки хорошим обладункам його можна витримати.

Для Луцька ці змагання мають значне іміджеве значення, адже популяризують нашу древню історію, середньовічну культуру, наше місто. Тому подібний захід плануємо провести й наступного року», - розповів організатор змагань, очільник клубу зі середньовічного бою «Айна Бера Луцьк» Сергій Ващук.


Учасник поєдинків Геннадій Дмитров зауважив, що це допомагає знімати стрес.

«З віком до багато чого втратив, а тут надзвичайно класно та позитивно. Більше того, заняття знімають стрес, адже ми часто тренуємося та їздимо на різні змагання, фестивалі. І це все заспокоює у повсякденні, знімає напруження і робить життя легшим. Зауважу, що у нас вага обладунків по 30 кілограмів, додати сюди ще те, що одяг жаркий, ще спеку й інтенсивний бій – от і можете собі уявити що це.

Сьогодні на нас європейські обладунки 15 століття. В Україні вже є професійні майстри, які цим займаються, зокрема у Києві, Житомирі. Коштують вони недешево, для прикладу, мої ноги найпростіші й вартують від 4 тисяч гривень, а якщо це титан та додаткові елементи захисту, то вартість може сягати десятків тисяч доларів», - каже учасник Дмитров.


А от для автомеханіка Антона Санькова змагання - можливість з користю провести дозвілля.

«Понад 3 роки я вже в клубі, тренуємося у спортзалах, вивчаємо історію, різні культури. А також це хороша командна робота. Ми вже об’їздили всю Україну, а також представляємо нашу країну не європейських та світових змаганнях», - розповідає лицар.


Під час відкриття фестивалю учасників заходу привітав радник Луцького міського голови Ігор Поліщук. Він зауважив, що сьогодні замок наповнений своїм історичним змістом, і тішить те, що у фортеці відбуваються гастрономічні, музичні й історичні фестивалі.

Зауважимо, що на ристалищі зустрінуться кращі бійці з усієї України: представники з Києва, Львова, Житомира, Дніпра, Вишгорода, Сум, Рівного, Чернівців, Путивля та славетного Луцька.


Довідково. «Айна Бера» - це величезний лицарський альянс, що налічує відділення у різних куточках України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Отто Скорценні Показати IP 2 Вересня 2018 15:45
Як це вони змагаються? Б*ють меч в меч над головами, чи меч в щит по півгодини, поки не здасться той, в кого рука швидше втомиться? Це так билися в середньовіччя? А потім підуть в Майдан бухати до ранку... не лицарі, а куріпки общипані
xxx до Отто Скорценні Показати IP 2 Вересня 2018 18:46
якщо ти така обізнана в правилах історичного фехтування то чого ти не прийшла і вголос це не заявила в замку?
Лучанин до Отто Скорценні Показати IP 3 Вересня 2018 09:50
А як бились в Середньовіччі? Ви думаєте як в постановочних фільмах?..
Анонім до Отто Скорценні Показати IP 4 Вересня 2018 16:19
спершу спробуй сходити на тренування, і побачиш, як що і до чого. ляпнути щось з свого кутка то справа нехитра.
Бату Показати IP 3 Вересня 2018 01:31
На сходи як раз треба ліцарей,там могут позмагатись по дорослому )

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus