USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцькому зоопарку збудують вольєри з обігрівом

17 Грудня 2013 17:38
Тварини і вольєри Луцького зоопарку вже не викликають жалю у лучан.

Про досягнення луцького звіринця у 2013 році розповіла директор КП «Луцький зоопарк» Людмили Денисенко.

На її думку, цього року простежується позитивна динаміка у розвитку цієї структури. Звіринець почав брати активну участь у соціальному житті міста. Зокрема, вона пригадала, як до Дня захисту дітей батьки могли безкоштовно завести своїх чад поспостерігати за тваринами. А для того, щоб люди мали можливість якісно відпочивати та хотіли вертатись до установи ще і ще, створили дві відпочинкові зони.

На думку директора зоопарку, величезним досягненням була й тригодинна екскурсія для людей з вадами зору, яким також надали можливістю доторкнутися до тварин.

У власному звіті народним обранцям жінка зазначила, що торік взимку зоопарк був зачинений для відвідувачів, та й у зв’язку з затяжними холодами, а потім - підтопленнями, сезон відкрили аж 5 травня.

«Цього року ми не зачинятимемо зоопарк на зиму. Плануємо заходи до Святого Миколая; прикрашатимемо ялиночки, запросимо для діток аніматорів. У нас й ілюмінація тепер є», - хвалиться директор звіринця.

Депутат міськради Юрій Вега поцікавився, чи бува не турбує звірят новорічне освітлення? Утім, як виявилось, безпідставно, адже ілюмінацію на ніч вимикають, аби «не приваблювати непроханих гостей».

Також серед інновацій зоопарку за останній рік: новий будиночок каси, ліхтарі та нічне освітлення, введення спецодягу для працівників, присутність керівництва в суботу та неділю.

Стосовно заробітної плати, то директор установи зауважила, що цьогоріч уперше прописали преміювання працівників, адже, на думку керівника, робота у людей специфічна й до неї потрібно заохочувати.

Жінка пригадала, як у минулому році доводилось відправляти спеціалістів по догляду за тваринами у відпустку за власний рахунок, оскільки для оплати їх праці катастрофічно не вистачало коштів.

«Підсобне господарство ми засіяли насінням багаторічних трав, тож цього року ми не докуповували сіна. Сезон зелених харчів – лише 6 місяців, а інші півроку ми годуємо звірів тим, що самі вирощуємо», - продовжує пані Людмила.

Вона розповіла, що у 2013 році працівники зоопарку продовжили робочий час улітку до 22 години. Створили й власну сторінку у соцмережах.

Допомагають звірятам урізноманітнити раціон харчування магазини. Адже зоопарк може забезпечити власних улюбленців лише найнеобхіднішим – хлібом та зерновими продуктами. Усе інше, як от виноград, хурма, яйця, надають небайдужі підприємці та власники супермаркетів.

У планах – будівництво нових вольєрів з обігрівом для теплолюбивих звірів.

Загалом, члени комісії залишились задоволеними досягненнями зоопарку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
звір'ята Показати IP 17 Грудня 2013 19:02
начальство рішило будувати вольєри з підігрівом кому леву з родиною бо вони царі звірів інши тим кому і так непогано живеться і кому хоч час від часу кусок смердячого м'яса перепадає а що робити простим нашим українським звір'ятам знову голодати знову мерзнути знову засинати відчуваючи в животах лише сморід перепрілого сіна та гнилої перемерзлої капусти яка партія яка апазіція нам допоможе на який майдан нам виходити начальство відкрило сторінку в соцмережах хай би всім людям сказало скільки часу дозволено звір'ятам працювати в комп'ютері де є хоч один комп'тер адаптований для потреб звір'ят така гірка правда точніше неправда яка панує в луцькому звіринці є звірі білі а є звірі чорні і начальство не робить нічого аби гарантувати всім звір'ятам рівні права слава україні слава українським звір'ятам

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus